Monthly archives for March, 2012

Apa ada pada Master

 

image

sekadar gambar hiasan, tiada kena-mengena sama ini celita. edisi dah tak sabo nak mengundi

Apa ada pada Master kalau maki orang macam belajar SPM pun tak habis. Wat malu Persatuan master-master sedunia je.. ada ke persatuan tu?? ­čÖé Dengan bangganya mengaku “aku ada Master!!!”, Tapi pum pam bercakap, macam la mat rempit tepi jalan. Salah sikit nak angkat tangan, tunjuk jari tengah… kalau nak bangga sangat ada master, cakap la dengan penuh diplomasi, tunjukkan rasa hormat. Baru orang nak hormat balik kat lu derr.. tengok, aku yang takde degree ni pun dah tak hormat kat lu derr. Memang patut cakap macam ni je dengan orang yang mengaku ada master tapi cakap level mat rempit yang duk bersepah tu. Tapi bukan semua mat rempit camtu, ada jugak mat rempit yang sopan, tahu hormat orang, tahu di mana bumi berpijak. Nanti tak pasal-pasal pulak mat rempit marah ngan aku. Dulu aku pun mat rempit gak.. ­čÖé

Respect is 2-way. If you want others to respect you, you’ve to respect others first

Broadband over limit lagi..

image

Tiap-tiap hujung bulan, mesti dapat mesej ni. Broadband over limit. Yela.. Setakat 1gb sebulan, mana cukup kan? Paling koman 3-5 gb.

Aku ambik pakej 1gb je data kat henfon ni sebab kat umah dah ada wifi, kat sekolah pun ada wifi. Jadi sepatutnya 1gb tu memang cukup. Maknanya, ada beberapa software yang kurang penting akan diremove. Software ni kadang-kadang ikut suka dia je update.

READ MORE »

Jadual kuliah UAI bulan April 2012

Kalau balik kampung, mesti aku cari jadual Ustaz Azhar Idrus. Ada ke tak kuliah yang dekat-dekat dengan rumah. Sebenarnya, sebelum Ustaz Azhar Idrus glamour dan meletup lagi, aku dah biasa dengar kuliah dia. Bukan rakaman, live beb. Tempat yang biasa aku pergi, Masjid Pengadang Baru, Kuala Terengganu. Time Ustaz Azhar buat kuliah kat situ. Kompom melimpah ruah orang kat masjid tu. Sekarang siap pasang LCD screen lagi kat luar masjid. Alhamdulillah… Ni, jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus sepanjang bulan April 2012 ..

sumber : FB Ustaz Azhar Idrus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN