Monthly archives for May, 2012

Semua dah siap..

20120525-181720.jpg

Sejak semalam, nak update blog pun takde perasaan… Jiwa je ada kat KL, tapi raga dah pun sampai kat Taman Negara… Biasa la kan… Eksaited.. Tambah pulak hari ni kena handle untuk permainan bagi sambutan Hari Guru peringkat sekolah… Tapi, Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan baik…

Ni mungkin entry terakhir sebelum ke sana.. mungkin je la… Kalau ada kemudahan, ada la entry lagi… Tapi yang pasti, bermula esok sampai 28… Memang takde entry… Hekeleh… Ada orang kisah ke?? 🙂

Barang semua dah pack dalam dry bag (hyper hear 20 liter), senang.. Takyah nak risau kalau ujan ke… Bot terbalik ke.. Memang konfirm takkan basah punya… Cukup la stok untuk 3 hari…
20120525-181220.jpg READ MORE »

Bersiap untuk ke Taman Negara

20120524-010918.jpg

25 hingga 28 Mei ni, aku dan rakan-rakan GP1adventure akan ke Sungai Keniam untuk memancing kelah kat situ.. Dah lama program ni dirancang dan setakat hari ni mengikut perancangan yang dah dibuat..

Selama 4 hari tu la jugak blog ni takkan berhupdate… Huhuhu… Tapi kalau blog ni berupdate dalam masa tu, tu maknanya hantu raya aku update 🙂 . Kat dalam Taman Negara tu, jangan kata line internet, line telefon pun takde… 🙁

Ok, Ni check list untuk memancing di Taman Negara, mana tahu esok lusa korang plak nak gi mancing kat sini. Jadi check list ni boleh dijadikan panduan..

1. Rod & Reel yang bersesuaian.
2. Tali main line 25 – 40 lbs mono.
3. Mata kail Daichi saiz 16.
4. Klip gelap.
5. Batu penabur.
6. Perambut.
7. Umpan Sawit.
8. Umpan lain (cengkerik / ubi kayu / umpun-umpun)
9. Mata udang.

Kelengkapan peribadi pula:
READ MORE »

Skor dan peratus buku adab belajar

Sekarang musim cikgu-cikgu mengisi buku Adab belajar. Untuk panduan cikgu-cikgu mengisi buku adab.. Ni skor termasuk peratusnya, jadi takyah susah-susah nak cari calculator..

20120523-082030.jpg

p/s: ada lagi ke orang kena buat semua ni.?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN