Monthly archives for February, 2013

Cara mudah dapatkan facebook like


image

Bagi orang yang ada facebook page, satu perkara yang paling memeningkan kepala ialah mendapatkan like untuk facebook page kita. Malah ada yang sanggup membeli like, mengupah orang untuk mendapatkan like, membuat aplikasi untuk menambah like dan macam-macam lagi. Banyak duit dan masa terbuang macam tu je… hanya untuk mendapatkan like…

Kali ni aku nak kongsi cara mudah dan percuma untuk mendapatkan like di facebook. Sebenarnya bukan like fan page facebook sahaja, kita juga boleh menambah subcriber, tambah share di facebook, tambah follower instagram, tambah like untuk post di facebook dan banyak lagi. Bukan untuk facebook sahaja, malah youtube, pinterest, twitter dan lain-lain…¬†
READ MORE »

Peniaga online kini dikawal peratuan baru

Peraturan Baharu Peniaga Dalam Talian Berkuat Kuasa 1 Julai

Mulai 1 Julai ini, semua perniagaan dan perkhidmatan dalam talian perlu mematuhi peraturan Perlindungan Pengguna (Urus Niaga Perdagangan Elektronik) 2012 bagi menjamin kepentingan kepenggunaan.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata peraturan itu penting memandangkan seramai 1.1 juta rakyat negara ini menjalankan urusniaga dalam talian (perdagangan elektronik) dengan nilai perniagaan sebanyak RM1.8 bilion pada 2010 dan dijangka meningkat kepada RM5 bilion menjelang 2014.

Beliau berkata sektor perjalanan menyumbang RM435 juta (24 peratus), pembayaran bil RM329 juta (18 peratus), hiburan dan gaya hidup RM255 juta (14 peratus), IT dan elektronik RM218 juta (12 peratus), insurans am RM205 juta (11 peratus), fesyen dan kecantikan RM181 juta (10 peratus) serta hadiah dan cenderahati RM68 juta (4 peratus).
READ MORE »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN