Monthly archives for January, 2014

Jawapan penuh game Emoji

Dulu Candy Crush, skg Emoji plak.. penuh wall ngn emoji jer.. tapi bagus gak game camni… dapat tambah vocabulary.. ­čÖé

lepas ni, kalau ada member-meber sangkut kat mana-mana level, share je post ni ha… settle..
image

Jawapan full Guess The Emoji :

Level 1
matahari + cermin mata = SUNGLASSES
hati + nota = LOVE LETTER
bendera + bibir = FRENCH KISS
jagung + anjing = CORN DOG
jam + anjing = WATCH DOG
jagung + roti = CORNBREAD
cawan + hati = COFFEE BREAK
burger + tiara = BURGER KING
epal + televisyen = APPLE TV
bintang + ikan = STARFISH

Level 2
cengkerang + ikan = SHELLFISH
buku + ulat = BOOKWORM
bulan + orang = MOONWALK
api + lori = FIRE TRUCK
api + jam = FIRE ALARM
papan tanda + rokok = NO SMOKING
perempuan + kumbang = LADY BUG
tandas + kertas = TOILET PAPER
pizza + kotak = PIZZA BOX
marah + kepala burung = ANGRY BIRDS

READ MORE »

Untuk renungan diri sendiri

Dah jelas terbukti, beza orang yang berilmu dan berakhlak… image

Dan apa pun yang berlaku

image

Terutama ketika berdepan orang yang merasa dirinya sentiasa betul…

Penjawat awam langgar orang

Penjawat awam langgar orang… Bukan main cover lagi tajuk dia.. Kalau cikgu yang terlibat bukan main lagi di highligt nama ‘cikgu’…. Cikgu bukan penjawat awamkah?.. Istimewa sangat ke penjawat awam tu sampai tak disebut apa nama jawatan dia???.
image

Kalau cikgu yang terlibat bukan main lagi tajuk dia.. Kemon la… Adil la sikit.. Kalau nak cover, cover semua… Kalau tak nak cover.. Jangan cover semua… Sedih betul la dengan dunia hari ni… Semua cam nak cari salah cikgu.. Cikgu silap je siap… Kalau penjawat awam yang lain… Cover-cover je… HUH…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN