Monthly archives for June, 2014

Cara bina landing page guna blogspot

Antara teknik marketing paling berkesan adalah menggunakan email marketing. Teknik ini diguna pakai oleh ramai usahawan internet malah syarikat-syarikat besar juga telah menggunakan teknik email marketing ini untuk membuat jualan. Antara syarikat besar yang menggunakan teknik email matketing ini ialah seperti groupon, zalora, lelong, airasia dan banyak lagi.

 

Kenapa teknik ini berkesan??? 

Ini kerana pengguna atau pembeli telah mendaftar di web atau landing page mereka kerana tertarik dengan tawaran atau produk yang ditawarkan di landing page tersebut. Apabila bakal pembeli telah mendaftar di web, maka senang lah penjual untuk menawarkan sesuatu produk samada produk fizikal atau pun digital untuk dibeli. Hanya dengan menghantar emel kepada bakal pembeli.

 

Kalau syarikat besar atau pun usahawan yang mempunyai modal besar tidak menjadi masalah untuk mereka membina banyak web atau landing page. Cuma yang menjadi masalah kepada usahawan kecil atau pun baru berjinak-jinak dengan internet marketing. Nak bina landing page / web lagi… Nak bayar autoresponder lagi.. Kos membina landing page bukannya murah. Kos membeli domain dan membina landing page biasanya antara 300 hingga beribu ringgit. Bayangkan kalau nak buat 10 landing page, berapa nak kena bayar??? Kos autoresponder lagi???

 

Penyelesaiannya adalah menggunakan platform percuma menggunakan blogspot. Ya, percuma sahaja.. Binalah sebanyak mana landing page yang anda mahu dan kos yang perlu dibayar hanyalah yuran autoresponder.. Tidak perlu kos domain & hosting.. tidak perlu kos membina landing page / web..

 

Bayangkan berapa $$$$$ yang dapat anda jimat jika menggunakan platform percuma ini. Bukan sahaja percuma, landing page anda pun kelihatan profesional malah setanding dengan landing page / web berbayar yang yang lain.

 

Kenapa Mereka Suka Sangat Blogspot?

  1. Blogspot Adalah Percuma!
  2. Blogspot dimiliki Google
  3. Tidak perlu takut server down
  4. UNMETERED bandwidth dan space
  5. Blogspot senang digunakan
  6. Blogspot SEO friendly
  7. Automatik convert ke mobile mode (responsive)
  8. Akses menggunakan Google account
  9. Google account mempunyai tahap sekuriti yang tinggi dan sukar dihack (digodam)
  10. Boleh pasang custom domain seperti .COM dan lain-lain

 

Contoh beberapa landing page yang menggunakan blogspot

landing page  percuma landing page guna blogspot 2 landing page guna blogspot

 

 

Menarik bukan???

Nak baca lebih lanjut tentang landing page percuma dan profesional ni???

>>> KLIK SINI

>>> KLIK SINI

>>> KLIK SINI

 

p/s: apa sangat nilai yang perlu dibayar tu jika dibandingkan dengan penjimatan yang boleh anda buat.

Anda boleh jimat kos domain & hosting

Anda boleh jimat kos designer kerana fail psd juga turut diberi.

Anda boleh jimat masa kerana tutorial lengkap turut diberikan,

Anda boleh jimat $$$$ dengan bonus-bonus lain yang turut diberikan.

 

Masak apa hari ni ya???

image

Setiap kali bulan puasa, topik paling hangat orang perempuan suka sembang ialah “nak masak apa hari ni ek?” Kadang-kadang tu rasa cam annoying jugak.. Tapi nak buat cane kan?? Takkan orang lelaki pulak nak bincang pasal masak… pasal resepi…

Nah, cadangan menu dan resepi untuk sebulan… Tak yah pening-pening lagi nak fikir.. 🙂

CADANGAN MENU BERBUKA PUASA 

Menu:

1. Ayam Panggang Bermadu
2. Udang Masak Serai Wangi
3. Ikan Siakap Kukus
4. Ikan Masak Berlada
5. Ikan Kerapu Masak Asam Manis
6. Ayam Masak Cendawan Ala Cina
7. Pajeri Nenas
8. Mee Hailam
9. Ketam Bertelur
10. Ayam Kepak Masak Minyak Bijan
11. Nehari (Kari Kambing Kashmir)
12. Ikan Tiga Rasa
13. Ikan Pari Lemas!!!!
14. Tandoori Kurau
15. Tom Yam
16. Nasi Ayam Hakka
17. Mee Rebus
18. Gulai Tempoyak Ikan Kembung
19. Ayam Golek Seri Pahang
20. Kari Kepala Ikan
21. Black Pepper Steak
22. Gulai Tempoyak Ikan Kembung
23. Asam Pedas Tumis (Melaka)
24. Soto Ayam
25. Nasi Paprik
26. Nasi Dagang
27. Mee Bandung Muar (resepi asli Muar)
28. Gulai nenas ikan kering orang utara
29. Ayam Bercili masak ketumbar
30. Ayam Masak Lomak Cili Api Nogori Style

READ MORE »

Lafaz niat puasa sehari dan sebulan

image

Hari Ahad dah setat puasa.. Meh ulangkaji lafaz niat puasa untuk sehari dan sebulan… 🙂 Selamat berpuasa semua… Semoga ramadhan kali ni adalah yang terbaik buat kita semua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN