Monthly archives for March, 2015

Nutri Circle – Pakar Pemakanan Kesihatan

cover timelineApa Gunanya Cantik Jika Tidak Sihat Dan Alangkah Ruginya Sihat Jika Tidak Kelihatan Cantik. Nutri Circle – Pakar Pemakanan Kesihatan dapat membantu anda

Dengan formula yang betul dalam produk penjagaan kulit, tidak mustahil kulit yang bermasalah dapat dipulihkan. Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan. Membantu dan terus membantu..

Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan tubuh badan yang muda.

Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti:

– Kulit berkedut, kering dan melayut
– Kuku rapuh dan tidak kukuh
– Rambut halus dan gugur

Kehilangan kolagen bukan sahaja menyebabkan kita tampak lebih tua malahan ia juga penyebab kepada osteoporosis dan sakit sendi. Tapi, jangan lupa ambil kolagen yang mempunyai molekul sekitar 1000 dalton kerana ianya amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu dalam meningkatkan sitesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Antara sebab lain yang perlu diambil kira adalah jumlah gluthathione yang sangat tinggi anti oksidan dan mempengaruhi kesihatan hampir keseluruhan tubuh anda. Ia juga membantu menghasilkan kolagen di dalam badan yang semakin berkurangan ketika berusia 25 tahun.

Nantikan kemunculan produk Nutri Circle ke pasaran tidak lama lagi.

nutri circle

 Antara testimoni Nutri Circle 

 testimoni nutri beauty

kELEBIHAN NUTRI CIRCLE

► Skin Perfect Formula mengandungi 30 sachet untuk pengambilan selama 30 hari & mendapat kelulusan KKM ( HALAL ) malah juga Lebih jimat & berbaloi.
► Anti Aging ( Anti-penuaan ). Kulit sentiasa nampak muda.
► Menghilangkan Parut ‘Scar Treatment’ secara semulajadi.
► Tona kulit menjadi sekata dan lebih cerah, bersih serta berseri.
► Bukan sekadar putih dan cerah malah kulit ala-ala artis korea.
► Menjadikan kulit lebih bercahaya secara semulajadi.
► Membantu mengatasi masalah kulit kusam dan tidak berseri.
► Mengatasi masalah jerawat yang sukar dirawatkan.
Perubahan terhadap kesihatan
► Anti Kanser dari pelbagai penyakit yang menjadi pembunuh utama
► Anti Oksidan. Awet muda.
► Menambah tenaga. Sentiasa segar bertenaga.
► Dapat menyihatkan dalaman secara keseluruhan. Dalam sihat luar pun sihat.
Perubahan pada bahagian tubuh badan lain
► Menguatkan kuku
► Merawat masalah tumit kaki merekah
► Menguatkan Akar Rambut. Rambut lebih sihat, beralun dan hitam berkilat.
Isi kandungan
Rose Plasenta Gred AAA, Kollagen Grade AAA, Kurma, Strawberry & Madu
Cara pengambilan
► Boleh diambil pada bila-bila masa namun disyorkan agar mengambilnya pada waktu pagi sebelum sarapan setiap hari.
Berapa harga SPF ini
► RM 169 ( Semenanjung Malaysia ) + Free Postage + Free Gift
► RM 179 ( Sabah / Sarawak ) + Free Postage + Free Gift
Bagaimana untuk membuat tempahan SPF?
► Order/Pertanyaan,  Sila Sms/watsapp NC Ke: 0122074114
Keputusan masih di tangan anda. Kami telah menyampaikan khabar gembira kepada anda. Hanya menunggu anda membuat tindakan bijak.
TEMPAH dan nikmatilah perubahannya. terima kasih

Hukum Penggunaan Cordyceps Sinensis Dalam Pembuatan Ubat Tradisional

cordyceps

Hukum Penggunaan Cordyceps Sinensis Dalam Pembuatan Ubat Tradisional

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-106 yang bersidang pada 21 – 22 Oktober 2014 telah membincangkan Hukum Penggunaan Cordyceps Sinensis Dalam Pembuatan Ubat Tradisional.

Muzakarah telah membuat keputusan seperti berikut:
1. Setelah meneliti fakta-fakta, hujah-hujah dan pandangan yang dikemukakan Muzakarah berpandangan bahawa pada asalnya semua kejadian Allah SWT mempunyai manfaat dan harus penggunaannya. Tiada yang diharamkan melainkan terdapat nas yang sahih dan jelas menerangkan tentang pengharamannya. Ulat dikategorikan sebagai binatang yang tidak mempunyai darah mengalir dan para fuqaha berpandangan bahawa binatang yang tidak mempunyai darah mengalir adalah bersifat tidak menajiskan sepertimana hadis Nabi SAW mengenai lalat yang bermaksud:
“Apabila jatuh lalat dalam minuman seseorang kamu, maka tenggelamkannya dahulu sebelum membuangnya, sesungguhnya pada salah satu sayapnya ada penyakit dan pada satu lagi ada ubatnya”.
2. Muzakarah menjelaskan bahawa cordyceps adalah sejenis kulat dan semua jenis cordyceps adalah bersifat endoparasitoids iaitu menumpang kepada perumah lain, antaranya pada serangga seperti ulat dan bahan dari larva ulat akan diserap sebagai makanan. Ulat yang merupakan perumah tersebut akan mati akibat daripada proses ini dan bahagian yang tumbuh keluar daripada ulat ini akan digunakan dan spesis cordyceps yang paling baik ialah Cordyceps Sinensis. Cordyceps Sinensis yang asli amat sukar diperolehi dan hanya boleh ditemui di tanah tinggi pergunungan Himalaya. Terdapat dua (2) jenis Cordyceps Sinensis pada masa ini iaitu Cordyceps Sinensis asli yang mahal dan sukar diperolehi dan Cordyceps Sinensis yang dihasilkan melalui proses makmal.
3. Sehubungan itu berdasarkan proses-proses penghasilan Cordyceps Sinensis samada secara semulajadi atau melalui proses makmal, Muzakarah bersetuju memutuskan bahawa penggunaan Cordyceps Sinensis dalam proses pembuatan ubat tradisional atau produk makanan kesihatan adalah diharuskan kerana Cordyceps Sinensis asli terhasil daripada bahan yang tidak menajiskan, manakala Cordyceps Sinensis yang terhasil melalui proses makmal juga hanya menggunakan bahan-bahan daripada tumbuh-tumbuhan sebagai medium pembiakan.
4. Walau bagaimanapun, sekiranya penghasilan Cordyseps Sinensis secara makmal tersebut menggunakan bahan-bahan yang diharamkan sebagai medium pembiakan, maka penggunaannya dalam proses pembuatan apa jua produk samada ubat tradisional atau produk makanan kesihatan adalah diharamkan.cordyceps in islam

Sumber: Jakim

Cara embed file google drive ke dalam post di blog

embed codeCara embed file google drive ke dalam post di blog supaya file tersebut boleh dilihat di dalam sesuatu post.

1. Copy address file google drive tersebut. Contohnya seperti berikut:

https://docs.google.com/file/d/0B0hOuZr7btk7SHJXeExfeVliX2s/edit

2. Copy id file yang berwarna merah sahaja.

3. Tukar code di bawah dengan id file tadi.

<iframe src=”https://docs.google.com/file/d/0B0hOuZr7btk7SHJXeExfeVliX2s/preview” width=”640″ height=”600″></iframe>

4. ‘Paste’kan code html  tersebut di post blog. Pastikan dalam mode text atau pun mode html.

Selamat mencuba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN