Aksi anggota polis menjalankan tugas dirakam menggunakan kamera aksi

Sebelum ni kita tengok aksi anggota URB kejar ‘Mat Rempit’ yang tengah syok memecut,  tapi kali ni lebih dari itu. Video kali ni lebih panjang dan banyak kes terlibat.

Penggunaan kamera ini adalah inisiatif anggota tersebut sendiri menggunakan kamera jenis SJ4000. Satu idea dan inisiatif yang bagus dan PDRM patut perluaskan penggunaan kamera ini untuk memudahkan anggota melakukan tugas dengan berkesan dan lebih selamat.

Saya yakin rakyat Malaysia yang lain juga menyokong idea ini

Tapi kalau nak beli kamera ni nanti, jangan mark up sampai jadi RM10 000 per unit pulak. GoPro pun seribu lebih dah boleh dapat. Ni kan pulak camera model SJ4000 ni.

Kamera SJ4000 ini berharga dalam lingkungan RM200-RM300 sahaja di pasaran Malaysia.

Spesifikasi kamera SJ4000 yang disalin dari web mudah.my . Kalau nak beli, boleh gi usha kat sana.. 🙂

__________________________________________________________________________________________________

sj4000

SJ4000 WIFI Sports Camera Action Cam DV 12MP FULL HD 1080P H.264 Camcorder SJ6000

WIFI Sports Cam Camera FULL HD 1080P, 12MP, Wide Angle & 1.5″ LCD, H.264 Camcorder

Features:

With 170 degree wide angle lens and full HD 1080P camera.

Easy to operate and convenient to carry.

It offers mass storage for data saving.

It is multifunctional, can be used to record voice, image and video, and as a music player.

It is waterproof.

This reliblae DV is great for recording extreme sports experience.

It uses wifi to transfer image or videos, download software or connect with tablet or phone, conveneint to use.

Specifications:

Model: WIFI Sports Cam H.264 (SJ4000+WIFI or also known as SJ6000)

Brand: Sports Cam H.264

Image Sensor: 5.0MP CMOS

LCD Display: 1.5″ LTPS

Max. Resolution: 12MP

Frequency: 50Hz/60Hz

Charging Time: About 3hrs

OSD Language: English/Deutsch/Francais/Espanol/Italiano/Portugues/(Simplified/Traditional)Chinese/Japanese/Pyccknn

Support OS: Window XP/7/8 SP3/Vista and Mac 10.5 or above

Lens: 170 Ultra Wide Angle Lens (F2.0/f=2.5mm)

Photo Format: Single Shot/Timer Shoot (5s / 10s / 20s)

Storage Media: Micro SDHC, Support up to 32GB

Image Resolution: 12M, 10M, 8M, 5M, 3M, 2M, VGA, 1.3M

Video Resolution: FHD 1920×1080 30fps; HD 1280×720 30fps; HD 1280×720 60fps

Image Formats: JPG

Supported Video Formats: MOV, H.264

Output Mode: USB 2.0

Power Supply: Built-in 900mAh Lithium-ion Battery

Battery Life: 80min (1080P)

Dimensions: (2.36 x 1.61 x 1.18)” / (6 x 4.1 x 3)cm (L x W x H)

Weight: 22.18oz / 629g

Color: Black

Power Source: 5V 1A

Power Comsumption: 400mA 4.2V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN