Alhamdulillah… Mudahnya bisnes

Cerita semalam.. Alhamdulillah mudahnya bisnes..

image duduk KL tapi pos barang dari Kedah.. cane tu??

 

image
Produk ni akan di pos dari Penang, harap maklum.. 🙂

Kalau sebut bisnes, mesti ramai org fikir nak kena beli barang, simpan stok., packing barang, pergi pejabat pos dan macam-macam masalah lain..

Tahukah anda??? Zaman sekarang nak buat bisnes sambilan ni tak perlu semua tu… Anda dah boleh mulakan bisnes dengan 0 modal… Ya.. Tiada modal langsung.. Tak perlu beli stok.. Tidak perlu simpan stok.. Tidak perlu packing barang… Tidak perlu pergi pejabat pos… Hanya tunggu order dari customer >>> terima bayaran >>> submit order ke HQ @ stokis >>> customer terima barang.. Mudah kan??? Bisnes ni dinamakan sistem dropship.. Tak perlu modal… Tak perlu yuran.. Cuma sesetengah dropshipper yang kenakan sedikit yuran. Banyak dropshipper yang percuma. Cuma nak kena tahu kat mana mereka bersembunyi.. 🙂

Bab promosi pun mudah. Banyak platform percuma yang kita boleh guna. Facebook, twitter, instagram, blog,  youtube dan sebagainya… Takkan hari-hari bukak facebook buang masa macam tu je??? Baik share sesuatu di wall yang boleh datangkan hasil kan??? Bahan-bahan nak  promosi pun mudah.. Boleh copy paste je dari grup, web dan lain-lain.

Itu yang percuma.. Yang berbayar pun ada.. Tapi kalau yang berbayar ni ada risiko dia… Nak elakkan risiko? Kena belajar.. Boleh belajar guna fbads, adwords, youtube, blog dan sebagainya…

Dah dekat raya ni, orang ramai mesti membeli-belah untuk persiapan raya.. beli baju, beli kuih raya.. Tapi sebenarnya banyak lagi produk yang mempunyai permintaan tinggi sebelum raya ni. Nak raya mesti nak kurus kan??? Nak raya mesti nak nampak cantik kan??? Nak raya mesti nak lagi mantop kan??? 🙂 Nampak tak potensi kat situ??? Dan produk sebegini boleh dijual sepanjang masa.. Bukan masa raya sahaja… Semua produk sebegini ada sistem dropship..

Nak belajar buat bisnes cara mudah ni??? SILA KLIK BANNER DI BAWAH

p/s: 15 Julai ni dapat bonus.. Mesti orang ramai shopping sakan kan? 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Similar posts
  • Bonus raya dan bisnes raya 2014 Semalam, PM telah mengumumkan penjawat awam akan diberikan bantuan raya sebanyak RM500 dan akan dibayar pada 15 Julai 2014. Pesara juga akan menerima bantuan sebanyak RM250. Lain pula kerajaan Selangor yang telah mengumumkan untuk membayar bonus raya sebanyak sebulan gaji.. Untunglar mereka… 🙂   Kalau nak dikira, RM500 memang tak cukup, tapi bersyukur la kan??? [...]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN