Berhati-hati jika ada orang tahan kereta

image

Dapat mesej ni di whatsapp dan hal yang sama pernah berlaku kat aku beberapa tahun yang lepas. Nasib baik dia tahan aku kat tempat yang dah dekat dengan tempat yang aku nak pergi. Aku bagitau takpa, bengkel kawan kat depan tu je. Rumah aku pun dah dekat… Aku tengok memang tayar berasap di bahagian brek.. Dia beria-ria nak tolong padahal dah banyak kali aku cakap takpa. Mungkin diorang sembur sesuatu masa berenti kat traffic light.. Sampai la aku cakap nak call member yang kat depan tu, baru dia blah..Lepas tu aku terus pergi bengkel check… Memang takde apa-apa. Semua ok. Memang diorang target pemandu yang memandu sorang tak kira siang atau malam. Nampaknya sindiket ni masih aktif. Berhati-hati lah semua… Mungkin esok lusa, anda jadi mangsa mereka..

Dipanjangkan dari WhatsApp TS IGP…… (PENGALAMAN PEG. POLIS YG PATUT DIJADIKAN IKTIBAR OLEH SEMUA PEMANDU) Assalamualaikum. Sy ingin brkongsi pngalaman yg sy harap bole d jadikn sebagai iktibar dn ingatan semua. Pd jam 11.30 pg ini sy memandu kereta seorng diri dr bangsar hala ka sg buloh apabila berada lkurang 2 km dr tol jln duta sabelum istana negara sebuah msikal d naiki 2 L india berjaket/baju hujan lalu d tepi sblh kiri sy sambil mnunjuk tayar dpn sblh kiri kreta sy brkata sesuatu dn brlalu prgi. Sy trus mmandu tk prdulikn prkara ini dn masa itu juga sbuah msikal ln d naiki oleh 2 L india juga berjaket/baju hujan lalu d tepi kiri sy sambil menunjukn kearah tayar dpn sblh kiri juga brkata sesuatu. Sy pn himpit kiri dn brhentikn kreta sy d tepi sblh kiri jln dn msikal brkenaan pn turut brhnti d dpn tepi kiri sy, pembuncing nya turun sambil tunjuk bhgn dpn kreta dn mnta sy turunkn crmin tngkp sblh kiri utk brkata sesuatu. Sy juga perasan msikal prtama brhnti d dpn lkurang 50 mtr. Mnsyaki sesuatu, sy kluarkn pistol yg berada d celah kedua2 peha sy sambil menekan buka crmin tngkap pintu kiri dn tnya L india tsbt ape hal. Apabila dia nmpk sy ada pistol, pmbuncing ni terus lompat d atas msikal yg d bawa oleh rakan nya terus lintang pukang melarikn diri mmecut msikal tsbt. Sy cuba mngejar kedua2 msikal ini ttpi tk brjaya krna lalulintas agak laju. Nmbr2nya tk dpt d kenalpasti. Sy trfikir jika prkara ini brlaku kpd isteri/anak pompuan kita atau sesiape ln yg tk mmiliki pistol sbgimana peg polis, tk bole nk byngkn ape yg bole brlaku. Sila nasihatkn kpd adek beradek/saudara mara/rakan agar lebih brhati2 d jln raya tk kira siang atau mlm. Jika prkra sama brlaku, brhntilah d tmpt orng ramai brkmpul sprti stesyen mnyk atau r&r. Tkasih dn slmt mmandu.
This happened this morning to Supt samsuddin JPPJ….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN