Berita : SKMM – Ubah persepsi negatif terhadap ‘hackers’

Lain macam pulak tajuk berita ni. Tapi memang betul, bila sebut je nama hackers, semua fikir negatif… semua fikir diorang ni jahat… sebenarnya ada gunanya jugak diorang ni.. mereka ni ibaratkan askar maya… boleh jadi askar baik, mahupun askar jahat… terpulang kepada dengan siapa mereka bekerja atau apa matlamat mereka. Ilmu mereka bukan calang-calang dan mereka ada dimana-mana… jangan sesekali mencabar mereka… takut ooo.. kan sia-sia je FB kena hack, blog kena hack… takmo…takmo… 🙂

hackers skmm

KUALA LUMPUR – Malaysia Developer’s Day 2013 yang berlangsung hari ini dan esok menjadi platform terbaik untuk mengubah persepsi negatif masyarakat terhadap “hackers” yang sering dilabelkan sebagai penceroboh dalam dunia maya.

Inisiatif Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) dengan kerjasama AT&T itu juga menyediakan landasan terpantas untuk belajar, berkongsi pengetahuan dan pengalaman dengan syarikat antarabangsa itu kepada Aplikasi Pengaturcaraan Antara Muka atau “Application Programming Interface (APIs).

“AT&T berperanan memindahkan teknologi pembangunan aplikasi mudah alih mereka manakala peserta tempatan pula sebagai pencetus idea sekaligus menggalakkan pembangunan usahawan IT di Malaysia,” kata Ketua Pegawai Pembangunan Industri SKMM, Datuk Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus ketika berucap merasmikan Malaysia Developer’s Day 2013, di Hotel Westin, di sini hari ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment

  1. September 10, 2013    

    Saya dah mula faham isu nie… lepas nie apa org nak kata saya dah tak kisah…

    terima kasih admin sbb beri saya hujah atas perkara ni…
    Rahsia Hebat Diranjang recently posted..Rahsia Hebat DiranjangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN