Bina sendiri website atau blog wordpress dengan panduan lengkap ini

panduan wordpressAda orang kata, nak buat website atau blog wordpress ni susah… memang susah kalau tak tahu caranya… kalau dah tahu, kacang je sebenarnya… klik klik klik… siap.. tak percaya??? Tak percaya sudah… ūüôā

Banyak juga tutorial percuma yang ada di internet ni tentang cara bagaimana nak setup blog atau website wordpress..  Tapi, banyak benda yang teknikal tidak diberitahu dengan jelas dan teratur.. Salah setting, jenuh pulak nak  kena betulkan balik.. buang masa dan tenaga..

Kalau nak upah orang pun boleh.. tapi sampai bila nak upah orang buat padahal sebenarnya cara nak buat blog atau website wordpress ni senang yang amat. Kalau belajar buat sendiri kan senang.. nak buat berapa blog pun boleh.. silap-silap haribulan boleh ambik upah buat blog atau website pulak lepas tu..

Kenapa blog atau website wordpress??? Bukan blogspot dan lain-lain..

  • Tahukah anda, kebanyakan blog atau website popular adalah berasaskan wordpress.. contohnya thevocket.com , ohtidak.com , beautifulnara.com , paultan.org dan banyak lagi termasuk web-web kerajaan pun menggunakan wordpress..
  • Mudah digunakan, tak perlu ada kemahiran teknikal seperti coding HTML, PHP, CSS dan sebagainya yang rumit dan memeningkan kepala.
  • Mesra SEO, mudah diindeks ¬†dan naik ke ranking¬†oleh Google dalam masa singkat. Kadang-kadang, post yang baru je update, terus google indeks di page pertama google.. kan senang nak dapat trafik tu.. trafik ke blog saya ni pun hampir 99% datang dari google..
  • Ada beribu-ribu themes dan plugins untuk WordPress tak kira sama ada yang percuma atau berbayar untuk kemudahan dan kegunaan anda.
  • WordPress adalah 100% PERCUMA, hanya perlukan kos untuk Domain & Hosting.
  • Mesra Mobile. Website/blog anda boleh dibuka melalui tablet dan smartphone anda dan paparannya masih cantik serta mudah untuk dilayari dan dibaca.

Nak belajar buat blog atau website wordpress??? Ada 2 cara… Yang pertama.. teruskan menggoogle dan selamat melakukan try and error. Atau cara kedua dengan membeli panduan lengkap cara bagaimana menyiapkan web atau blog wordpress dengan mudah dan cepat.. Nak tahu lebih lanjut??

KLIK DISINI UNTUK INFO

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN