Bonus raya dan bisnes raya 2014

Semalam, PM telah mengumumkan penjawat awam akan diberikan bantuan raya sebanyak RM500 dan akan dibayar pada 15 Julai 2014. Pesara juga akan menerima bantuan sebanyak RM250. Lain pula kerajaan Selangor yang telah mengumumkan untuk membayar bonus raya sebanyak sebulan gaji.. Untunglar mereka… 🙂

 

Kalau nak dikira, RM500 memang tak cukup, tapi bersyukur la kan??? Ada la jugak bonus.. Kalau takde camana???

 

Dekat raya ni, orang ramai pun akan mula membeli belah. Tambah pulak dah dapat bonus ni kan???

Sekarang la masa kita untuk buat bisnes. Setakat main facebook, tengok orang jual-beli barang je… kita bila lagi.. Tahukah anda?? Ramai orang telah membuat ribuan dan puluhan ringgit setiap bulan, malah ada juga yang telah bergelar jutawan hasil dari membuat bisnes di facebook. Banyak bisnes boleh dilakukan, samada bisnes sendiri atau pun dropship. yang paling aku suka adalah dropship. Ni contoh satu bisnes dropship yang aku buat sejak bulan April yang lepas… Bulan ni baru dapat satu sale sebab produk ni bulan puasa ni kurang sikit permintaan dia… 🙂 Lagipun hari ni baru 3 haribulan..

 

bisnes raya 2014
Tu contoh yang guna dropship, bisnes fizikal yang aku pegang stok sendiri pun ada.. Best kan buat bisnes sambilan camni…

Nak buat bisnes sekarang memang mudah, nak ada sedikit ilmu, kerajinan dan rezeki dari Allah… InsyaAllah berjaya…

 

Rakan saya, Cikgu Hafis  Anwar telah mengeluarkan satu DVD panduan khas dan lengkap untuk memulakan bisnes. Semudah ABC kata orang… Sebab apa semudah ABC??? Sebab semuanya telah didedahkan dalam DVD panduan bisnes raya tersebut.. Anda tak perlu buang masa untuk mencari pembekal, belajar promosi dan sebagainya . Tapi sebenarnya lepas raya pun boleh buat bisnes lagi.

BISNES RAYA SEMUDAH ABC

Step #1 – Cari Supplier & Produk HOT Musim Raya

Mudah jer, dalam internet ni senang untuk anda dapatkan supplier yang boleh supply produk HOT tersebut. Paling senang, cuba google perkataan Dropship di ikuti produk, sebagai contoh anda nak cari supply tudung, type di google “Dropship Tudung” . Anda akan jumpa banyak supplier yang boleh bantu anda dengan dropship produk tersebut. Model bisnes supplier drosphip ini ada cara bagaimana untuk anda TAK PERLU KELUAR MODAL UNTUK BELI STOK LANGSUNG!

Step #2 – Bina Kedai Facebook ATAU Facebook Fanpage

Anda buat akaun Facebook Fanpage. Bukannya susah pun! Nak belajar kat youtube bersepah video tutorial bagaimana nak bina fanpage. Anda boleh belajar di sana. Senang jer, 5 minit boleh siap sebuah Facebook Fanpage. Anda dah boleh berniaga TANPA SEBARANG WEBSITE DAN TAK PERLU KEMAHIRAN TEKNIKAL TINGGI. Tahu guna Facebook, bolehlah buat bisnes ni.

Step #3 – Promosi di Facebook

Kalau anda tak bagitahu pada orang di luar sana maka tiada orang yang akan tahu anda buat bisnes tersebut. Jadi anda boleh gunakan Facebook Advertising untuk promosi bisnes anda dengan mudah. Kos promosi bisnes di Facebook pun sangat murah. Anda boleh mula promosi bisnes anda cuma dengan RM15 SAHAJA SEHARI. Anda boleh pilih lokasi, umur , jantina customer anda. Pendek kata sangat TARGETED dan EFEKTIF.

Testimoni mereka yang telah mendapatkan DVD panduan bisnes raya.

 

bisnes raya

bisnes raya 2014 2

Untuk info lanjut tentang dvd bisnes raya 2014,
SILA KLIK SINI

SILA KLIK SINI

SILA KLIK SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Similar posts
  • Alhamdulillah… Mudahnya bisnes Cerita semalam.. Alhamdulillah mudahnya bisnes.. duduk KL tapi pos barang dari Kedah.. cane tu??   Produk ni akan di pos dari Penang, harap maklum.. 🙂 Kalau sebut bisnes, mesti ramai org fikir nak kena beli barang, simpan stok., packing barang, pergi pejabat pos dan macam-macam masalah lain.. Tahukah anda??? Zaman sekarang nak buat bisnes sambilan [...]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN