Broadband over limit lagi..

image

Tiap-tiap hujung bulan, mesti dapat mesej ni. Broadband over limit. Yela.. Setakat 1gb sebulan, mana cukup kan? Paling koman 3-5 gb.

Aku ambik pakej 1gb je data kat henfon ni sebab kat umah dah ada wifi, kat sekolah pun ada wifi. Jadi sepatutnya 1gb tu memang cukup. Maknanya, ada beberapa software yang kurang penting akan diremove. Software ni kadang-kadang ikut suka dia je update.

Sebenarnya ada cara nak jimatkan bandwidth internet ni, kita off je connection untuk data kalau tak guna internet.

Caranya camni, tekan butang off. Tekan hingga keluar camni

image

Lepas tu tekan untuk nyahaktifkan sambungan internet.. Fuh nyahaktif tu… 🙂 atau dalam bahasa magrisnya ‘ data network mode deactivated’

image

Tu untuk henfon cap Samsung je la. Kalau henfon cap lain tu kena cari sendiri la. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN