Buat duit dengan mengisi survey online

global test market malaysiaPernah dengar Global Test Market??? Laman web ini mengendalikan survey ataupun kajian pelbagai produk dari seluruh dunia. Mereka memerlukan ramai peserta untuk menyertai berbagai kajian produk-produk yang datang dari seluruh dunia.

Kajian dilakukan secara atas talian (online) ataupun menggunakan telefon. Tetapi sebagai peserta, kita boleh memilih samada untuk menyertai kajian melalui telefon atau pun tidak.

Kadang-kadang, peserta juga akan diberikan produk secara percuma untuk mencuba sesuatu produk itu sendiri. best kan???

Cara menyertai peserta Global Test Market:

1. Daftar DISINI (PERCUMA) . Isikan semua detail anda dengan betul dan tepat untuk memudahkan mereka menghantar cek terus ke alamat anda. Anda boleh memilih untuk membuat kajian dalam pilihan bahasa yang anda suka seperti Bahasa Melayu atau pun Bahasa Inggeris

2. Lengkapkan semua kajian profil anda seperti butiran peribadi, Soal Selidik Profil Umum, Soal Selidik Profil Penjagaan Kesihatan, Soal Selidik Profil Pekerjaan dan Industri dan lain-lain untuk memudahkan mereka menghantar kajian yang sesuai dengan anda.

3. Pihak Global Test Market akan menghantar emel kepada anda sekiranya ada kajian yang sesuai dengan profil anda.

4. Setelah cukup jumlah ganjaran minimum  yang ditetapkan, anda boleh menebus ganjaran tersebut kepada cek. Cek tersebut akan dihantar terus ke alamat rumah atau pun pejabat.

Dulu saya sendiri ragu-ragu dengan web ataupun ‘kerja’ sebegini hinggalah seorang rakan menunjukkan cek yang diterimanya beberapa hari lepas.
image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Similar posts
  • Buat duit dengan 8share.com Cara mudah dan percuma buat  duit di internet memang banyak… cuma kita tak tahu yang mana betul, yang mana tipu.. 8share ni, bukan benda baru, dah lama. Dulu mereka dikenali sebagai says.com Nak buat duit dengan 8share.com ni memang senang, tak perlu ada web, tak perlu ada blog.. ada facebook ngan twitter pun dah cukup.. [...]

1 Comment

  1. July 3, 2015    

    Dulu selalu jugak dapat email utk survey ni. Tapi memang tak pernah yakin nak buat.
    Tapi baguslah kalau memang benar ia boleh dijadikan sumber pendapatan sampingan. Lumayan juga tu.
    zaleha recently posted..Persiapan Bersalin: 4 Bekalan Ibu Bersalin Ke Hospital Yang Suami Perlu TahuMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN