Cara nak check telefon samsung original atau tiruan

image

Cara nak kenal pasti Smartphone Samsung set original atau x…
1-tekan *#0*#
2-paparan LSD TEST(tekan sensor – image test
3-jika keluar paparan gambar berikut:
gambar anjing -set ariginal
gambar handphone – set korea / 2nd class
gambar lain2-set china/3rd class/low class

selamat mencuba…

Posted from WordPress for Android

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Comments

  1. December 22, 2013    

    Bro..klu fone tu dah root xboley check ke??
    orang biasa recently posted..Doa mohon elakkan banjirMy Profile

    • wandin wandin
      December 22, 2013    

      Tak pasti plak. Tak pernah try plak kat phone yang dah root

  2. Malaysian Malaysian
    January 29, 2014    

    Kalau keluar macam kotak2 jadual tu macam mana pulak??

  3. May 14, 2014    

    dah cek. keluar gambar anjing. hehe
    Johan recently posted..Mother’s Day Promo May 2014 4Life MalaysiaMy Profile

    • wandin wandin
      May 14, 2014    

      tahniah… 🙂

    • xin xin
      November 25, 2014    

      skrg Note 3 tiruan pun ada gambar anjing selepas *#0*# ,LSD test, image test. Tapi xde reaksi apabila tekan *#2222# ,*#1234# ,*#1111#

  4. ijie ijie
    June 4, 2014    

    bro wa punye xda keluar satu un benda –“

  5. July 24, 2014    

    alar … senang je… skrg kalau clone pkai stock roms ori pon bole jd… pegi playstore, download “hardware info”, tngok smada manufacturer&brands tu klau “Samsung”, mknanya ori set, klau lain dari tu, AP set, clone, dll…
    ScuftErX recently posted..I’m listening to in Hulkshare:My Profile

    • wandin wandin
      July 24, 2014    

      Ooo.. Ada cara baru plak ya.. Dah lama tak pakai samsung ni.. Tak padan ngan harga.. Byk tech yg x bguna pun…

    • November 3, 2015    

      dah download app tu.. manufacturer n brand samsung. baru tau ada apps yang boleh check. tq
      Kereta Sewa Shah Alam recently posted..Promosi Ramadhan Kereta Sewa Shah AlamMy Profile

  6. July 25, 2014    

    Ohh mcm ni, baru saya tau cara cek ori ke tak -_-“”
    fatihah Yaacob recently posted..Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Ajar Cara Buat Blog Jadi TerkenalMy Profile

    • wandin wandin
      July 26, 2014    

      Cara ni dah lama. Ada cari lagi baru, install apps je

  7. September 18, 2014    

    info yang sangat bagus..dah lama tak tekan kod tu..
    hpmurah2u recently posted..Full Specs of Panasonic Lumix Smart Camera CM1My Profile

  8. July 8, 2015    

    zaman semakin canggih, susah nak bedakan mane yang asli dan palsu secara kasat mata
    pojokshare recently posted..Tips Memilih Layangan Aduan Yang BaikMy Profile

  9. July 27, 2015    

    done check hp sendiri… semakinragu lepas kes lowyat
    matacamey recently posted..Jawatan Kosong Dewan Bahasa dan PustakaMy Profile

  10. August 23, 2015    

    memang ramai yang jual samsung clone skrg..kena berhati-hati
    pemanis stevia recently posted..Pemanis SteviaMy Profile

  11. August 23, 2015    

    yup tiruan skrg memang sebijik nk sama..tapi kena pandai tilik lah..

  12. June 8, 2016    

    Ini sepertinya bukan cuma bagus aja.. tp ternyata juga bermanfaat bagi semua.. artikel-artikel seperti ini yang sebenarnya dibutuhkan buat banyak orang..

  13. Awie Awie
    July 11, 2016    

    Anjing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN