qlimax1 Cara nak check telefon samsung original atau tiruan | ceritawan.com
cerita semalam, hari ini dan esok

Cara nak check telefon samsung original atau tiruan

image

Cara nak kenal pasti Smartphone Samsung set original atau x…
1-tekan *#0*#
2-paparan LSD TEST(tekan sensor – image test
3-jika keluar paparan gambar berikut:
gambar anjing -set ariginal
gambar handphone – set korea / 2nd class
gambar lain2-set china/3rd class/low class

selamat mencuba…

Posted from WordPress for Android

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
300x250

Blog ni takde chat room... Tempat komen ada.. jom chit-chat kat bawah.. :)

comments

12 Comments

  1. December 22, 2013    

    Bro..klu fone tu dah root xboley check ke??
    orang biasa recently posted..Doa mohon elakkan banjirMy Profile

    • wandin's Gravatar wandin
      December 22, 2013    

      Tak pasti plak. Tak pernah try plak kat phone yang dah root

  2. Malaysian's Gravatar Malaysian
    January 29, 2014    

    Kalau keluar macam kotak2 jadual tu macam mana pulak??

  3. May 14, 2014    

    dah cek. keluar gambar anjing. hehe
    Johan recently posted..Mother’s Day Promo May 2014 4Life MalaysiaMy Profile

    • wandin's Gravatar wandin
      May 14, 2014    

      tahniah… :)

    • xin's Gravatar xin
      November 25, 2014    

      skrg Note 3 tiruan pun ada gambar anjing selepas *#0*# ,LSD test, image test. Tapi xde reaksi apabila tekan *#2222# ,*#1234# ,*#1111#

  4. ijie's Gravatar ijie
    June 4, 2014    

    bro wa punye xda keluar satu un benda –“

  5. July 24, 2014    

    alar … senang je… skrg kalau clone pkai stock roms ori pon bole jd… pegi playstore, download “hardware info”, tngok smada manufacturer&brands tu klau “Samsung”, mknanya ori set, klau lain dari tu, AP set, clone, dll…
    ScuftErX recently posted..I’m listening to in Hulkshare:My Profile

    • wandin's Gravatar wandin
      July 24, 2014    

      Ooo.. Ada cara baru plak ya.. Dah lama tak pakai samsung ni.. Tak padan ngan harga.. Byk tech yg x bguna pun…

  6. July 25, 2014    

    Ohh mcm ni, baru saya tau cara cek ori ke tak -_-“”
    fatihah Yaacob recently posted..Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Ajar Cara Buat Blog Jadi TerkenalMy Profile

    • wandin's Gravatar wandin
      July 26, 2014    

      Cara ni dah lama. Ada cari lagi baru, install apps je

  7. September 18, 2014    

    info yang sangat bagus..dah lama tak tekan kod tu..
    hpmurah2u recently posted..Full Specs of Panasonic Lumix Smart Camera CM1My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Iklan