Cara nak format lenovo P780 dan seangkatan dengannya

Hari ni henfon Lenovo aku jem… Tak boleh nak boot ke sistem atau home screen. Duk keras kat loading app… Pastu restart balik.. Macam-macam cara aku try, jadi camtu jugak..

Last sekali, yang paling aku tak suka buat, format… Huhuhu… Dah la tak buat back up semua data ngan setting… Nak kena install balik semua app, emel-emel… Tapi nak buat camana?? Dah takde cara lain lagi…
image

Cam biasa, tanya pakcik Google.. Cara nak format Lenovo ni  senang je… Apa model pun sama je…
1. Off dulu henset.
2. Tekan butang volume up + on pada masa yang sama.. Henfon akan masuk ke factory mode..
4. Bahasa cina akan keluar.. Tapi jangan risau.. Buat-buat faham je… Ambik option yang ada perkataan MMC… Gunakan butang volume down untuk turun ke bawah. Dan tekan ‘home’ untuk pilih..
5. Tada… Dah siap…

Selamat mencuba…  🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

  1. shaliza razali shaliza razali
    October 26, 2014    

    handphone saya x bolh whattapp..sent or recieve msg fromwhattap xboleh..but wechat and telegram bloeh..why it happaen?

  2. ari ari
    December 17, 2014    

    izin cpy

  3. Feetri Feetri
    January 2, 2015    

    saya dah cuba step yang kat atas tu.. tapi bila dah tekan yg ada MMC tu dia masuk dalam macam biasa.. maksud saya xde perubahan pon.. macam mna tu?

  4. azman azman
    January 8, 2015    

    Hp A930 saya ada kata laluan..tp saya lupe…ada cara tak nk format..tolong siru2 n pakar2 lenovo

  5. azzidan azzidan
    January 9, 2015    

    Saya pun dah try yg kat atas tu tapi dia hitam sja

  6. jamal jamal
    January 10, 2015    

    henset sy dh penah root. lepas update root hilang .. kini sy mahu root kembali bnyk cara dh sy cuba tp.masih tdak boleh.. cuma cata menual saja saya mash belum sbb sy yk.fham bahasa cina.. sy tahu root menual 1 sdcad update 2. update zip 3 reboor.. adakah cara inu boleg dan berjaya

  7. May 10, 2015    

    Terima kasih diatas tutorial ni

  8. August 15, 2015    

    Lenovo ni kadang-kadang tak faham ngn bahasa cina systemnya. Hahaha.. kalau aku hentam sejala.. ngehngehngeh
    ExpanDroiders recently posted..Aplikasi Android Untuk Mengira Kadar Denyutan JantungMy Profile

  9. adex adex
    December 8, 2015    

    Akakkk Sy mengalamii masalahh yg samee mcm ny Keluar bahase cine Tp kenape xleh bt? Helpp plissS 🙁

  10. July 22, 2016    

    x rosak ke nanti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN