Posts in category Daim Amsyar

Daim Amsyar… 1 tahun 2 bulan sudah…

Lama tak update pasal anak-anak…

Wan Daim Amsyar dah lebih 14 bulan sudah.. kejap je masa berlalu…

Baru belajar bertatih.. dah boleh melangkah tapi takut… langkah pertama dia masa kat Pulau Pangkor, 13 Disember 2012… terlampau eksaited dia tengok papa dia bawa balik basikal (basikal sewa)… terus dia jalan nak gi pegang basikal… memang minat betul dia ngan basikal… sampai lupa, terus jalan… sempat juga lima nam langkah.. tapi terjatuh, terus tak jadi jalan..

Sekarang masih takut lagi… nak kena pimpin baru dia nak jalan… takpa la kan… slow-slow…

image

READ MORE »

Amsyar di hari raya

image

Lama tak update pasal anak-anak. Gambar ni masa raya kat Terengganu hari tu.. Amsyar  10 bulan masa ni, baru  belajar berdiri, berpaut… berdiri pandai, nak duduk je tak reti… nak duduk mula la dia menyanyi… 🙂

image

Ni pulak Adam ngan Ayah Cik & Acik nya.. gambo masa raya pertama.  Memang mengada-ngada betul dia kalu jumpa Ayah Cik dia.. nak tau sebab apa?? Sebab nak main henfon ayah cik la… padahal kat Ipad boleh je dia main..

Tak lama dapat sepupu lagi la Adam.. tengah sarat tu.. hari ni pun dah 3 hari masuk hospital.. harap-harap semuanya selamat la.. InsyaAllah…

Alhamdulillah… sihat semuanya mereka

image

Minggu lepas, dua-dua hero aku tak sihat…

mula-mula demam… pastu timbul bintik-bintik kat tangan ngan kaki. Ingatkan kena campak atau chicken pox… rupa-rupanya kena HFM atau pun penyakit tangan, kaki dan mulut…. tapi alhamdulillah tak teruk, tak sempat naik kat mulut, semua bintik-bintik tu dah surut…

Menurut doktor, kalau setakat naik kat tangan ngan kaki ok lagi, jangan naik kat mulut je. Kalau naik kat mulut memang teruk, budak-budak akan jadi hilang selera makan sebab sukar untuk makan atau pun minum.. kalau dah merebak ke mulut, memang kena masuk hospital la… syukur Alhamdulillah itu tak berlaku…

Ni info tentang penyakit ni…

READ MORE »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN