Posts in category dunia

Mungkin ini sebabnya MAS lingkup

pesawat MAS hibicusPendedahan seorang penumpang MAS tentang pengedaran BEER percuma di dalam pesawat MAS ni sungguh mendukacitakan. Dari dulu lagi dah ramai orang menimbulkan isu ini. Tapi kerajaan terus memekakkan telinga seolah tiada apa-apa yang berlaku.

Apa guna untung juta-juta kalau tak dapat keredhaan Allah???

Dan tak heran kalau tak pernah untung sebab perkara ini memang mengundang murka Allah.

Perkongsian saudara Kamaruzaman Jaafar di facebook tentang situasi di dalam pesawat MAS.

Flight Malaysia Airlines MH 1, 21 Jun 2015 10.00 mlm dari Heathrow London ke KLIA. Selepas 3 jam berlepas dari London, seorang paramugari MAS mula menjaja Beer percuma….beer, beer, beer!
Aku heran bila nak berlepas ada paparan doa perjalanan mintak restu dari Allah, selamatkan perjalanan. Bila dah berlepas MAS jaja pulak air setan tu. Seolah-olah mempersendakan Allah..aku tak heran kalau yg minum tu bukan Islam…lantaklah mereka nak minum banyak mana tapi yg aku meluat, ada sekumpulan belia Melayu dibaris 49…memang Melayu …cakap Melayu, minta beer, aku kira umurnya sekitar 16 atau 17 tahun, paramugari bukan Melayu tu tanya…betul ke awak ni lebih 18 tahun, budak tu jawab ya….makan dihulurkannya satu tin beer…dengan bangganya budak setan ni meneguknya…waktu tu dah lps waktu subuh…memang harus x puasa orang musafir tapi janganlah minum air setan ni dpn penumpang lain yg ramai Islam. Selepas itu dibaris 50….ada 3 perempuan..Melayu semua, dua x bertudung, sorang bertudung, umur rasanya sekitar 21, seorang dpdnya turut minta beer, tshirt tertera nama universiti di UK…biasa aja dia meneguk benda tu.
Aku hairan kalau undang2 negara kita jelas melarang penjualan arak/ minum arak kpd orang Islam, mengapa MAS dihalalkan berbuat demikian, takkan dia x tahu penumpang tu Islam. Senarai nama ada ditangannya.
Padanlah Allah dah bagi balak kpd MAS, tahun lalu. Beberapa ahli parlimen minta amalan bagi beer percuma ni dihentikan…tetapi MAS buat pekak…
Renungkanlah…kita sokong syarikat penerbangan kita, kita bangga walaupun ruginya berbillion….tetapi kalaulah ia terus sombong tunggulah masanya balasan Allah…..

Fattah Al-Sisi Meninggal Dunia- berita palsu

Kalau betulla la jeneral Al-Sisi ni mati, bagusla.. tapi aku cuba google pasal kematian dia. Takde pun berita pasal kematian dia dari media luar negara. yang ada cuma blog-blog dari malaysia. Jadi kesimpulan yang aku boleh buat, berita tu adalah palsu… kalau tak percaya cuba google “al-sisi dead”

Ni berita yang tersebar di blog-blog…

al-sisi dead
Laporan oleh FMT ;

PETALING JAYA: Jeneral Abdel Fattah Al Sisi, ketua tentera yang menggulingkan Presiden Dr Mohamed Morsi dan kerajaan pimpinannya telah meninggal dunia akibat serangan jantung.

Rakyat Mesir, dunia Arab dan seluruh penduduk dunia meraikan kematian beliau, demikian menurut The Egyptian Gazette di bawah tajuk “General ‘Hitler’ Sisi has died” hari ini.

Al Sisi dianggap sebagai penjenayah perang kerana terlibat dalam pembunuhan ribuan rakyat Mesir dan menghancurkan demokrasi di Mesir. Ramai yang merasakan bahawa keadilan telah terlaksana.

Beliau dilaporkan telah merancang untuk menjatuhkan Morsi sejak hari pertama beliau dilantik presiden dan Al Sisi mendapat bantuan kewangan sebanyak US$1 bilion dari Arab Saudi bagi melakukan kerja-kerja bagi menggulingkan Morsi.

Seorang yang dipercayai berbangsa Yahudi, al Sisi merupakan ketua pasukan tentera Mesir dan juga Menteri Pertahanan sejak 12 Ogos2012.

Sebagai kepala tentera, beliau memainkan peranan penting dalam kudeta pada Julai lalu yang menyaksikan Morsi tersingkir berikutan
protes terhadap kerajaan pimpinannya yang hanya bertahan selama setahun.

Al Sisi kemudiannya dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri Pertama, di samping mengekalkan jawatan Menteri Pertahanan.

Presiden Google ditahan di Brazil kerana enggan buang video hina nabi

Ini baru betul.. Bukan setakat buat demo.. Buat bantahan.. Pihak kerajaan juga perlu bertindak terhadap mereka terlibat dalam kes video hina Nabi Muhammad SAW. Google dengan jelasnya enggan membuang video tersebut terus ditekan dan dikecam oleh umat islam diseluruh dunia. Yang terbaru, presiden google di Brazil ditahan oleh pihak berkuasa Brazil kerana kes tersebut… Google pun ada pejabat kat Malaysia kan??

20120927-124124.jpg
Fabio Jose Silva Coelho

RIO DE JANEIRO – Pihak berkuasa menahan Presiden Google di Brazil, Fabio Jose Silva Coelho semalam atas dakwaan melanggar undang-undang pilihan raya negara Amerika Selatan itu.

Coelho didakwa tidak mengeluarkan video atas talian yang didakwa memfitnah seorang calon jawatan Datuk Bandar.

Tindakan itu muncul ketika beberapa negara mendesak YouTube dan Google mengeluarkan klip filem yang menghina Islam dan Nabi Muhammad SAW.

Mato Grosso do Sul, negeri di barat daya, menuduh Coelho enggan mematuhi permintaan agar video berkenaan dikeluarkan dari YouTube.

Polis persekutuan menahan Coelho semalam. Penahanannya diumumkan di Sao Paulo.

Bagaimanapun menurut polis, tindakan Coelho hanya jenayah kecil dan akan dibebaskan sebaik dia menandatangani dokumen bahawa dia akan hadir di mahkamah.

Di bawah undang-undang Brazil, tindakan melanggar arahan hakim boleh membawa hukuman penjara setahun.

Awal bulan ini, seorang eksekutif syarikat lain berhadapan dengan dakwaan yang sama di negeri utara Brazil, Paraiba kerana didakwa memfitnah calon Datuk Bandar di wilayah itu.

-SinarHarian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN