Posts in category gajet

QURAN DIGITAL FOCUS ONE – Lulus KDN

->ANDA Masih tak pandai baca Al-Quran???
->MALU untuk Belajar Al-Quran..

al-quran-read-pen-digital-qalam-f1-focus-one

HARGA TERMURAH DIPASARAN!!!!
RM 230 FREE POSTAGE SEMENANJUNG
RM 250 FREE POSTAGE SABAH/SARAWAK

Saya bantu anda dalam mengenal ayat Al-Quran tak sampai 7 minit.

Saya pun boleh bantu Ibupada yang ajar anak umur 4 – 7 tahun mengaji Al-Quran.

Testimoni:

“Sudah lama tak membaca Al-Quran. Sekarang nak mula semula cukup senang tak sampai 10 minit sudah ingat semula”

Tak perlu percaya cakap saya, hanya tindakan anda untuk mengubahnya ada pada diri sendiri.

Mari bertindak segera, sila baca sampai habis. TAWARAN ini sangat-sangat TERHAD.

PROMOSI Al-Quran Digital Focus 1. SMS  FOCUS1  ke 010-8114114

 

Saya akan respon dengan segera.

MODEL Berkualiti Tinggi Lengkap, Asli pada Harga Termurah!
1] Meningkatkan/Memperbaiki Mutu Bacaan Al-quran
2] Mudah Dibawa Ke mana sahaja
3] Untuk Menghafal Al-Quran, Hafazan
4] Sebagai Hantaran Atau Hadiah Perkahwinan
5] Sumbangan Kepada Masjid / Madrasah
6] Sedekah & Hadiah beraedah Untuk Ibu Bapa dan Rakan2
7] Sesuai untuk yang membaca MERANGKAK-RANGKAK

fungsi-baru-edit
▬►KELEBIHAN-KELEBIHAN
1] Pen ini boleh membaca word by word (sepatah demi sepatah) ayat Al-Quran
2] Mendengar dan menyebut setiap ayat dengan MAKHRAJ & TAJWID yang betul
3] Tidak menggunakan bateri biasa, guna RECHARGEABLE
4] Sangat MESRA PENGGUNA, tunjuk di atas mukasurat, terus mengikut arahan
5] Kertas mukasurat Quran TEBAL & LICIN, berbanding model lain nipis dan mudah koyak
6] Hanya guna kabel USB, cukup mudah charged atau download file
7] Boleh guna EAR PHONE untuk dengar secara sendiri
8] Boleh PLUG IN pada radio rumah, masjid atau majlis
9] Panduan mengerjakan HAJI & UMRAH serta bacaan2 berkaitan

KELEBIHAN EXTRA!!!
1] Original BAHASA MALAYSIA termasuk buku Iqra, DOA2, Panduan Solat & Haji/Umrah
2] Bunyi dari Readpen ini TERANG & JELAS, Tidak berdesir/terlalu nyaring/pecah
3] Memory sediada besar 4GB
4] Slot memory card/microSD card (TF-Card) utk tambah memori
5] Kawalan LAJU atau PERLAHAN bacaan Qari (slow motion/fast fwrd)
6] Jadikan sebagai MP3, simpan file lagu2 nasyid, bacaan doa yang lain dsd
7] Huruf-huruf yang jelas dengan PRAKATA BERWARNA bagi setiap bunyi ayat
8] Panduan Solat serta bacaan-bacaan DOA yang harian
9] VOICE RECORDING, boleh merakam suara bacaan kita

PEN DIGITAL AL-QURAN ORIGINAL FOCUS (Edisi F1 ELEGANCE BRIEF CASE)

SETIAP SET MENGANDUNGI 11 ITEM
[01] Al-Quran Saiz A5 (7 Qari, 3 Bahasa Terjemahan, Tajwid & Tafsir Jalalain)
[02] Bag Al-Quran Elegen – Brief Case
[03] Pena Pembaca (ReadPen 4GB – Warannty Setahun)
[04] Charger
[05] Kabel USB
[06] Fon Telinga
[07] Kad Index (Panduan Penggunaan Pen & Pintasan Surah-Surah)*
[08] Qaida Noorania (Muqaddam, Iqra & Panduan Solat Dlm B Melayu & Inggeris)*
[09] Doa Harian Doa Haji/Umrah *
[10] Kamus Terjemahan Bahasa (14 Negara)*
[11] Hadis Sahih Muslim *

3 (8)
* Kesemua 4 buah buku tambahan boleh dibaca oleh PEN DIGITAL

PILIHAN BACAAN QARI-QARI TERKENAL DUNIA
1] Sheikh Moeqali
2] Sheikh Ajmi
3] Sheikh Manshawi
4] Sheikh Al-Afasy
5] Sheikh Ayyub
6] Sheikh Shatree
7] Sheikh Ibrahim (untuk bacaan sepatah demi sepatah)

TERJEMAHAN AYAT
1] Bahasa Melayu
2] Bahasa Indonesia
3] English

>> JAMINAN SELAMA 1 TAHUN <<

>>JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN 100% jika barang tak sampai dalam masa 14 Hari dari tarikh pembayaran dibuat

SMS/WHATSAPP/CALL 010-8114114 UTK ORDER.

 

KDN2013-new-quran-read-pen-Focus-1-with-aluminum-case-12pcs-a-lot-BRIEF CASES 01HadisKamusMuqaddamquran-focusoneTravel Card Index dan Panduan HajiAl-Quran-Digital-Aksesori-All-500x500

Cara nak format lenovo P780 dan seangkatan dengannya

Hari ni henfon Lenovo aku jem… Tak boleh nak boot ke sistem atau home screen. Duk keras kat loading app… Pastu restart balik.. Macam-macam cara aku try, jadi camtu jugak..

Last sekali, yang paling aku tak suka buat, format… Huhuhu… Dah la tak buat back up semua data ngan setting… Nak kena install balik semua app, emel-emel… Tapi nak buat camana?? Dah takde cara lain lagi…
image

Cam biasa, tanya pakcik Google.. Cara nak format Lenovo ni  senang je… Apa model pun sama je…
1. Off dulu henset.
2. Tekan butang volume up + on pada masa yang sama.. Henfon akan masuk ke factory mode..
4. Bahasa cina akan keluar.. Tapi jangan risau.. Buat-buat faham je… Ambik option yang ada perkataan MMC… Gunakan butang volume down untuk turun ke bawah. Dan tekan ‘home’ untuk pilih..
5. Tada… Dah siap…

Selamat mencuba…  🙂

Selamat tinggal Samsung

Terasa sayang jugak nak tolak S3 aku ni. Spec memang bagus, tapi yang tak bestnya ngan S3 ni, bateri dia… Baru pakai setengah hari bateri dah kong. Tiap-tiap hari nak kena standby power bank. Kalu power bank pun lupa, jem…. Buat tukun je la S3 tuh..

Setelah beberapa hari fikir, akhirnya aku tolak jugak S3 tuh….
image

Dan akhirnya Lenovo jadi pilihan aku… Sebab utama adalah bateri. Aku pilih P780 sebab bateri dia 4000 mAh. Kalau full charge, estimate boleh pakai sampai 40jam.. Yang best lagi pasal bateri P780 ni, dia boleh jadi power bank jugak…. Aku mula-mula pun tak percaya ngan fungsi ni, sampai salesmen tu tunjuk demo baru lah aku percaya. Nak charge tab pun boleh..

P780 ni jugak guna quad core processor, jadi tak banyak beza ngan S3.. Masih laju dan stabil..

Yang paling penting sebab apa aku ambik Lenovo ialah, murah.. Walaupun spec dia tinggi.. Harga masih murah, tak sampai 1k.. Tak macam S3 dulu, lebih 2k aku beli.. Padahal banyak fungsi dia tak berguna pun..

Gambar guna camera Lenovo ni pun boleh tahan.. Kalah S3, 
image

Tak banyak gambar yang ada, baru pakai tak sampai 24 jam.. 🙂

Satu lagi fungsi yang aku suka ialah Lenovo P780 ni guna dual sim. Jadi kalau sebelum ni kena bawak  2 telefon, sekarang bawak satu je la.. Nak manage sim kad pun senang.. Boleh setting Sim mana untuk call, SMS atau internet..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN