Posts in category kongsi

Cara memasukkan autosms di web

smsLaman web yang bagus adalah laman web yang mesra pengguna. Antara web yang mesra pengguna adalah antaranya web yang ringkas, tak banyak warna, ringan & laju, artikel yang ringkas dan padat, dan banyak lagi.

Kali ni saya nak kongsi satu koding untuk memudahkan pengguna menghubungi anda menggunakan SMS. Sangat sesuai untuk mininite yang menjual produk di web mereka. Hanya dengan satu klik, pengguna smartphone akan terus di bawa ke paparan mesej. Pengguna hanya perlu taip mesej dan sent. Mesej tersebut terus sampai ke telefon anda.

Contohnya seperti ini

KLIK UNTUK SMS SEKARANG!

Untuk dapatkan fungsi tersebut, sila copy code ni dan edit nombor telefon anda pada kod yang saya warnakan merah. Kemudian pastekan dalam web anda dalam mode html

<p style=”text-align: center;”><a class=”frb_button frb_round frb_center frb_fullwidth” style=”font-size: 20px; line-height: 20px; letter-spacing: -1px; font-weight: bold; padding: 20px; color: #ffffff; display: block; border: 0px solid #ff6600; background: #FF0000;” href=”sms:010800000” target=”_blank” data-textcolor=”#ffffff” data-backcolor=”#FF0000″ data-hovertextcolor=”#ffffff” data-hoverbackcolor=”#ff9900″><i class=”fa fa-comments frb_icon” style=”color: #ffffff;”></i>KLIK UNTUK SMS SEKARANG!</a></p>

Buat sampai jadi

POST INI BUKAN UNTUK MENUNJUK-NUNJUK

image

Alhamdulillah ni adalah bayaran daripada Uber terus ke akaun saya. Yang bestnya, setiap minggu terus masuk ke akaun. Kadang-kadang lebih, kadang-kadang kurang, kadang-kadang takde.. :mrgreen:

Pelik tak camana Uber boleh bayar saya? Tak pelik pun. Sebab saya promote servis mereka. Saya hanya promote menggunakan blog. Takde guna fbads, google ads dsbnya. Sumber hanyalah dari google

Hanya post artikel di blog then tunggu hasilnya. Hasilnya bukan terus dapat, kadang-kadang berbulan baru dapat, kadang-kadang bertahun baru dapat.

Ini baru dari Uber, belum lagi dari affiliate, produk fizikal, iklan dan sebagainya. Alhamdullilah atas rezeki dariNya

Apa yang saya nak bagitau sebenarnya, zaman internet sekarang ni, banyak cara nak dapatkan duit. Cuma nak kena ada ILMU.

Salah satu, menggunakan blog, macam-macam cara boleh dapat income menggunakan blog. Kalau nak tahu, sila google.. takkan semua nak kena bagitau.. hehehe

Sahabat saya yang paling berjaya menggunakan blog, Ben Ashaari. Yang terbaru, beliau akan ke Perth. Fully sponsored okay.. kejayaan dia yang lain tu tak payah cerita la. Cari sendiri 😎

Ingat, nak berjaya kena ada ILMU dan BUAT SAMPAI JADI!!!

Jangan buat sekerat jalan, tak jadi. Tukar buat benda lain pulak. Then sama je sampai bila-bila pun kalau anda cepat putus asa.

Pilih mentor yang betul-betul berjaya.

Dan yang paling penting, buat apa yang Allah suka, insyaAllah Dia bagi apa yang kita suka

Apa itu Designext

Team Funemo yang diketuai oleh Wazeen Azizan telah melancarkan software khas untuk peniaga internet menyiapkan laman web jualan dengan mudah dan cepat. Seseorang yang langsung tidak tahu tentang coding, html, grafik, design, programming dan sebagainya pun boleh menyiapkan satu laman web jualan hanya dalam masa 3 minit.
Dengan menggunakan Designext, anda dapat menjimatkan masa, tenaga dan yang paling penting adalah duit anda.. Satu laman web jualan biasanya mengambil masa berhari-hari untuk disiapkan malah boleh mengambil masa hingga berminggu-minggu untuk disiapkan.

Kos untuk mengupah programmer, designer, domain dan hosting, grafik pula boleh mencecah beribu-ribu ringgit.

Perlu diingatkan, web jualan ini adalah tidak sama seperti website e-commerce yang boleh memuatkan banyak produk. Web jualan atau pun sales page kebiasannya hanya menjual satu produk sahaja.

Apa itu web jualan? 

Contoh paling senang adalah web designext ini. Web jualan adalah penting jika anda betul-betul ingin menjalankan perniagaan di internet. Anda boleh memasukkan bermacam-macam maklumat tentang produk anda di web jualan.

Penggunaan web jualan adalah sesuai untuk semua niche usahawan internet samada produk digital ataupun fizikal.

Apa yang anda akan dapat dengan designext?

  1. Fitur ‘drag and drop’. Fungsi ini membolehkan anda mencipta laman web jualan tanpa had. Anda bebas untuk memasukkan gambar, text, maklumat pembayaran, warna pilihan dan macam-macam lagi dengan hanya beberapa klik.
  2. Koleksi gambar untuk marketing. Lebih 100 gambar telah dimasukkan untuk memudahkan anda design web anda nanti.
  3. Design dan bina tanpa had. Dengan membeli perisian designext ini, anda boleh mereka cipta sebanyak mana web jualan yang anda mahu. Tiada had..
  4. Tutorial. Untuk memudahkan anda membina laman web dengan cepat, tutorial lengkap diberikan.
  5. Tak perlu domain dan hosting. Anda tidak perlu membeli domain dan hosting untuk web jualan anda nanti. Link khas akan diberikan untuk memudahkan anda kongsikan web tersebut di facebook, instagram, twitter dan sebagainya. Tetapi jika anda ingin membeli domain dan hosting khas untuk web jualan tersebut tak menjadi masalah. Hanya copy dan pastekan code html yang disiapkan nanti.
  6. Cloud. Untuk menggunakan designext, anda tidak perlu download atau install apa-apa file untuk menggunakan designest ini kerana ia boleh diakses  secara atas talian. Anda hanya perlu login ke akaun anda dan terus membina web jualan dengan mudah dan cepat.
  7. Mesra mobile. Web jualan yang dibina menggunakan designext adalah mesra mobile. Ia akan fit kepada screen yang digunakan samada phone, tab, ipad, laptop dan sebagainya.

Banyak lagi bonus-bonus sampingan yang anda akan dapat apabila anda melanggan perisian Designext ini. Untuk lebih info dan proses pembelian, sila klik DISINI

Video demo designext

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN