Posts in category Menunggang

Bersiap untuk ke Jamboree basikal Jasin

image

Esok kami akan ke Jamboree basikal di Jasin pulak. Jauh juga tu, kalau bertolak pagi esok… pukul berapa nak kena bangun??? jadi malam ni kami dah bertolak ke sana, tapi bukan terus ke Jasin… ke Air Keroh dulu.. malam ni stay kat Ariff Homestay dulu kat Air Keroh.. malam boleh gi makan ikan bakar dulu…. 🙂 tambah lemak.. esok buang balik lemak tu.. hahaha Nanti aku update tentang homestay ni.. murah.. kemudahan pun lengkap..

Sedikit maklumat tentang checkpoint jamboree jasin… penting ni..

Check Point Distance
Check Point 1 – 15KM (Water Point)
Check Point 2 – 28KM (Water Point)
Check Point 3 – 37KM (Water Point)
Total Distance : 45km
image

esok pakai baju kuning.. tapi bukan baju BERSIH 3.0 okay.. ni baju Jamboree Kuale Kangsor ari tu..

Seketika di kedai Ah Chong – servis motor da..

image

Dah lama tak servis moto, last servis bulan 6 tahun lepas… dah lama tu.. Kalau ikutkan bulan lepas dah kena servis.. Tapi memandangkan masa amat mencemburui aku.. 🙂 bulan ni baru boleh servis moto ni.. Ceh.. Macam sibuk sangat.. Padahal bajet lari.. Mana tak larinya bajet, bulan lepas jugak roadtax mati, dekat 400 jugak buat insuran ngan roadtax..
image

Kali ni koyak lagi.. Ingatkan nak tukar minyak hitam, minyak gear ngan check CVT je.. Tapi dah terlanjur bukak ni.. Macam-macam la nak kena tukar.. Tapi memang patut banyak barang kena tukar pun, dah setahun pakai motor sym ni, ni baru buat major servis.. Check semua la…

READ MORE »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN