Posts in category panduan

Buat web jualan dalam masa 3 minit

Kecanggihan Teknologi Bakal Merubah Trend Berniaga di Internet


Hingga ke hari ni saya tengok ramai lagi yang masih menggunakan blog percuma untuk jual produk mereka.

Saya tak kata ia salah, cuma ia kurang sesuai kalau nak jual sesuatu produk dengan menggunakan layout blog percuma seperti blogspot dan sebagainya.

Dulu memang ia sangat femes, tapi sekarang zaman dah berubah. Anda dianggap tidak pro dan kuno.

Masih ramai usahawan internet belum didedahkan dengan penggunaan WEB JUALAN.

Anda pasti dah tengok sebelum ni, tiap kali saya nak lancar produk, saya akan gunakan web jualan.

KENAPA YER?

Sebab web jualan sangat sesuai untuk saya masukkan segala maklumat tentang produk, testimonial, dan lain-lain.

Lagipun, prospek akan hanya fokus kepada surat jualan kita di web jualan sahaja sebab tiada gangguan lain seperti widget-widget, banner dan sebagainya.

Nak bina web jualan pun bukan hanya web jualan semata-mata, tapi boleh bina web jualan yang menarik lagi MACHO!

Team Funemo yang diketuai oleh Wazeen Azizan telah melancarkan satu software yang terbaik yang membolehkan anda bina web jualan dalam masa beberapa minit sahaja.

Ia memudahkan usahawan internet seperti ANDA buat web jualan!

Newbie? Takde masalah.

===> Tak perlu kepakaran design
===> Template disediakan sebagai bonus terawal
===> Tiada domain & hosting pun tidak jadi masalah
===> Boleh buka servis design web jualan kepada klien
dan lain-lain lagi yang mantop.

Yang penting SEMANGAT untuk atasi pesaing anda tu ada..  🙂

Regards,

Wan Din
INFO LENGKAP >>> www.designext.wandin.my

Bina sendiri website atau blog wordpress dengan panduan lengkap ini

panduan wordpressAda orang kata, nak buat website atau blog wordpress ni susah… memang susah kalau tak tahu caranya… kalau dah tahu, kacang je sebenarnya… klik klik klik… siap.. tak percaya??? Tak percaya sudah… 🙂

Banyak juga tutorial percuma yang ada di internet ni tentang cara bagaimana nak setup blog atau website wordpress..  Tapi, banyak benda yang teknikal tidak diberitahu dengan jelas dan teratur.. Salah setting, jenuh pulak nak  kena betulkan balik.. buang masa dan tenaga..

Kalau nak upah orang pun boleh.. tapi sampai bila nak upah orang buat padahal sebenarnya cara nak buat blog atau website wordpress ni senang yang amat. Kalau belajar buat sendiri kan senang.. nak buat berapa blog pun boleh.. silap-silap haribulan boleh ambik upah buat blog atau website pulak lepas tu..

Kenapa blog atau website wordpress??? Bukan blogspot dan lain-lain..

  • Tahukah anda, kebanyakan blog atau website popular adalah berasaskan wordpress.. contohnya thevocket.com , ohtidak.com , beautifulnara.com , paultan.org dan banyak lagi termasuk web-web kerajaan pun menggunakan wordpress..
  • Mudah digunakan, tak perlu ada kemahiran teknikal seperti coding HTML, PHP, CSS dan sebagainya yang rumit dan memeningkan kepala.
  • Mesra SEO, mudah diindeks  dan naik ke ranking oleh Google dalam masa singkat. Kadang-kadang, post yang baru je update, terus google indeks di page pertama google.. kan senang nak dapat trafik tu.. trafik ke blog saya ni pun hampir 99% datang dari google..
  • Ada beribu-ribu themes dan plugins untuk WordPress tak kira sama ada yang percuma atau berbayar untuk kemudahan dan kegunaan anda.
  • WordPress adalah 100% PERCUMA, hanya perlukan kos untuk Domain & Hosting.
  • Mesra Mobile. Website/blog anda boleh dibuka melalui tablet dan smartphone anda dan paparannya masih cantik serta mudah untuk dilayari dan dibaca.

Nak belajar buat blog atau website wordpress??? Ada 2 cara… Yang pertama.. teruskan menggoogle dan selamat melakukan try and error. Atau cara kedua dengan membeli panduan lengkap cara bagaimana menyiapkan web atau blog wordpress dengan mudah dan cepat.. Nak tahu lebih lanjut??

KLIK DISINI UNTUK INFO

 

Cara bina landing page guna blogspot

Antara teknik marketing paling berkesan adalah menggunakan email marketing. Teknik ini diguna pakai oleh ramai usahawan internet malah syarikat-syarikat besar juga telah menggunakan teknik email marketing ini untuk membuat jualan. Antara syarikat besar yang menggunakan teknik email matketing ini ialah seperti groupon, zalora, lelong, airasia dan banyak lagi.

 

Kenapa teknik ini berkesan??? 

Ini kerana pengguna atau pembeli telah mendaftar di web atau landing page mereka kerana tertarik dengan tawaran atau produk yang ditawarkan di landing page tersebut. Apabila bakal pembeli telah mendaftar di web, maka senang lah penjual untuk menawarkan sesuatu produk samada produk fizikal atau pun digital untuk dibeli. Hanya dengan menghantar emel kepada bakal pembeli.

 

Kalau syarikat besar atau pun usahawan yang mempunyai modal besar tidak menjadi masalah untuk mereka membina banyak web atau landing page. Cuma yang menjadi masalah kepada usahawan kecil atau pun baru berjinak-jinak dengan internet marketing. Nak bina landing page / web lagi… Nak bayar autoresponder lagi.. Kos membina landing page bukannya murah. Kos membeli domain dan membina landing page biasanya antara 300 hingga beribu ringgit. Bayangkan kalau nak buat 10 landing page, berapa nak kena bayar??? Kos autoresponder lagi???

 

Penyelesaiannya adalah menggunakan platform percuma menggunakan blogspot. Ya, percuma sahaja.. Binalah sebanyak mana landing page yang anda mahu dan kos yang perlu dibayar hanyalah yuran autoresponder.. Tidak perlu kos domain & hosting.. tidak perlu kos membina landing page / web..

 

Bayangkan berapa $$$$$ yang dapat anda jimat jika menggunakan platform percuma ini. Bukan sahaja percuma, landing page anda pun kelihatan profesional malah setanding dengan landing page / web berbayar yang yang lain.

 

Kenapa Mereka Suka Sangat Blogspot?

  1. Blogspot Adalah Percuma!
  2. Blogspot dimiliki Google
  3. Tidak perlu takut server down
  4. UNMETERED bandwidth dan space
  5. Blogspot senang digunakan
  6. Blogspot SEO friendly
  7. Automatik convert ke mobile mode (responsive)
  8. Akses menggunakan Google account
  9. Google account mempunyai tahap sekuriti yang tinggi dan sukar dihack (digodam)
  10. Boleh pasang custom domain seperti .COM dan lain-lain

 

Contoh beberapa landing page yang menggunakan blogspot

landing page  percuma landing page guna blogspot 2 landing page guna blogspot

 

 

Menarik bukan???

Nak baca lebih lanjut tentang landing page percuma dan profesional ni???

>>> KLIK SINI

>>> KLIK SINI

>>> KLIK SINI

 

p/s: apa sangat nilai yang perlu dibayar tu jika dibandingkan dengan penjimatan yang boleh anda buat.

Anda boleh jimat kos domain & hosting

Anda boleh jimat kos designer kerana fail psd juga turut diberi.

Anda boleh jimat masa kerana tutorial lengkap turut diberikan,

Anda boleh jimat $$$$ dengan bonus-bonus lain yang turut diberikan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN