Posts in category perniagaan

Semak Tawaran Ke Program Matrikulasi KPM Sesi 2015/ 2016

SEMAKAN TAWARAN KE PROGRAM MATRIKULASI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA SESI 2015/2016

matrikulasi kpm

Sukacita dimaklumkan bahawa Tawaran Ke Program Matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia Sesi 2015/2016  boleh disemak mulai 13 April 2015 jam 12 tengah hari  sehingga 23 Mei 2015 jam 11.59 malam. Sebarang pertanyaan  sila hubungi  Bahagian Matrikulasi di talian 03 8884 4083 atau layari laman sesawang www.moe.gov.my

Semakan Melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS)

Untuk membuat semakan tawaran Melalui SMS :

Program Satu Tahun:

  • Taipkan MOE<jarak>MAT<jarak>NO. KP dan hantarkan ke15888
  • Contoh : MOE MAT 920605051542

Mulai sesi 2003/2004, Program Matrikulasi hanya dijalankan di Kolej-Kolej Matrikulasi dan Kolej MARA sahaja. Terdapat 17 Pusat Matrikulasi di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Berikut senarai Pusat Matrikulasi KPM beserta alamat, emel, nombor telefon serta laman web Pusat Matrikulasi di Seluruh Malaysia

Institusi/ Alamat Telefon/ Faks E-mel/ Laman Web
Kolej Matrikulasi Melaka
Kementerian Pendidikan Malaysia,
78300 Masjid Tanah, Melaka.
Tel:06-3832000
Faks:06-3847190
E-mel:kmm@kmm.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmm.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kementerian Pendidikan Malaysia,
72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan.
Tel:06-4841825
Faks:06-4841821
E-mel:info@kmns.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmns.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
Kementerian Pendidikan Malaysia,
13200 Kepala Batas, Pulau Pinang.
Tel:04-5756090
Faks:04-5757389
E-mel:info@kmpp.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmpp.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Perlis
Kementerian Pendidikan Malaysia,
02600 Arau, Perlis.
Tel:04-9868613, 04-9868614,
04-9868615, 04-9868616
Faks:04-9868542, 04-9868543
E-mel:info@kmp.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmp.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Labuan
Kementerian Pendidikan Malaysia,
Jalan OKK Daud, Merinding,
Peti Surat 81735,
87027 Wilayah Persekutuan Labuan.
Tel:087-465311, 087-465314
Faks:087-466500
E-mel:adminkml@kml.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kml.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Johor
Kementerian Pendidikan Malaysia,
Jalan Payamas,
84900 Tangkak, Ledang, Johor.
Tel:06-9781613
Faks:06-9781595
E-mel:info.kmj@kmj.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmj.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Perak
Kementerian Pendidikan Malaysia,
31600 Gopeng, Perak.
Tel:05-3594449, 05-3594600
Faks:05-3594412,
05-3594413
E-mel:info@kmpk.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmpk.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Kedah
Kementerian Pendidikan Malaysia,
06010 Changlun, Kedah.
Tel:04-9286100
Faks:04-9242186
E-mel:info@kmk.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmk.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Pahang
Kementerian Pendidikan Malaysia,
26300 Gambang, Pahang.
Tel:09-5495000
Faks:09-5499612, 09-5498996
E-mel:info@kmph.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmph.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah
Kementerian Pendidikan Malaysia,
Pokok Tai, 06720 Pendang, Kedah.
Tel:04-4682508
Faks:04-4682281
E-mel:admin.kmtk.matrik@1govuc.gov.my
Laman Web:
http://www.kmtk.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Teknikal Pahang
Kementerian Pendidikan Malaysia,
26400 Bandar Jengka, Pahang.
Tel:09-4677103
Faks:09-4677102
E-mel:admin@kmtph.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmtph.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Teknikal Johor
Kementerian Pendidikan Malaysia,
KM 5, Jalan Kukup,
Mukim Rimba Terjun, 82000 Pontian, Johor.
Tel:07-6881629, 07-6881630
Faks:07-6881631, 07-6882720
E-mel:info@kmtj.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmtj.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Selangor
Kementerian Pendidikan Malaysia,
Kathong Mukim Jugra,
42700 Banting, Selangor.
Tel:03-31201410
Faks:03-31201372
E-mel:webmaster@kms.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kms.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Kelantan
Kementerian Pendidikan Malaysia,
Beg Berkunci No. 3,
16810 Selising, Kelantan.
Tel:09-7808000
Faks:09-7808080
E-mel:webmaster@kmkt.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmkt.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Sarawak
Kementerian Pendidikan Malaysia,
Lot 216, Fasa II,
Taman Perindustrian Sejingkat,
Peti Surat P17, 93457 Kuching, Sarawak.
Tel:082-439100
Faks:082-433108
E-mel:admin@kmsw.matrik.edu.my
Laman Web:
http://www.kmsw.matrik.edu.my
Kolej MARA Kulim
Jalan Junjong,
09000 Kulim, Kedah.
Tel:04-4906422
Faks:04-4906426
E-mel:info@kmkulim.edu.my
Laman Web:
http://www.kmkulim.edu.my
Kolej MARA Kuala Nerang
Lot 556, Daerah Padang Terap,
06300 Kuala Nerang, Kedah.
Tel:04-7867250, 04-7867255
Faks:04-7867254
E-mel:sysadmin@kmknerang.edu.my
Laman Web:
http://www.kmkn.edu.my

 

Qlimax terus mendapat sambutan yang memberangsangkan

beli qlimaxSejak dilancarkan secara rasmi April yang lepas, Qlimax Serum ataupun Qmax terus mendapat sambutan hangat daripada para suami di Malaysia. Malah para suami dari Brunei dan Singapore pun turut membuat tempahan daripada kami. Alhamdulillah, semasa post ini ditulis sudah lebih 6000 unit qmax serum @ qlimax serum berjaya dijual dan dihantar kepada pembeli.

Soalan yang sering ditanya kepada saya, Qlimax ni berkesan ke??? Jawapan saya mudah… Kalau tak berkesan, dah tentu  ramai yang komplen dan minta refund. Setakat ni, belum ada lagi pelanggan saya yang minta refund. Malah dah ada yang repeat order untuk kali ketiga. Untuk pengetahuan anda, qlimax serum mempunyai refund polisi iaitu, jika qlimax tidak memberi kesan anda boleh meminta wang anda dikembalikan dalam masa 48 jam terima produk.

 

Soalan yang biasa ditanya juga:

Qlimax boleh tahan berapa lama? 

1 bulan atau lebih. bergantung kepada penggunaan anda

Ada kesan negatif pada anda & isteri? 

Tiada. Malah isteri anda akan bertanya. “dah pakai qlimax ke belum ni???” 🙂

Berapa lama baru nampak kesan? 

Serta merta. Selepas 5 minit disapu. Boleh terus bersama dan terus rasai kesannya.

Bagaimana kalau termasuk mulut? 

Tiada masalah dan qlimax berbau wangi.

Isteri mengandung / berpantang? 

Tidak digalakkan guna.

Pakai hanya bila bersama isteri? 

Betul.

Ada rasa panas atau dingin pada kulit? 

Tiada langsung.

Ada kesan kepada kesuburan anda & isteri?

Tiada.

Ada kesan buruk kepada buah pinggang? 

100% tiada kerana qlimax adalah 100% herba.

Berapa kerap boleh guna? 

Sekerap yang anda mampu. kalau sehari mampu 3 kali… Anda memang hebat.. silakan… 🙂

 

Berita baiknya, harga qlimax masih pada harga diskaun, RM130 percuma pos (Harga asal RM260 + poslaju RM 6). Nak cuba???

SMS >NAKQLIMAX< ke 012-2074114

Anda juga boleh whatsapp ke nombor tersebut. Tapi jika SMS, sistem kami akan terus menjawab SMS anda. walaupun anda SMS pada pukul 2 pagi.. 🙂

Nak beli di web, anda perlukan nombor id  agen rasmi qlimax, nombor id saya ialah 82, hanya masukkan nombor 82 di kotak yang disediakan untuk proses pembelian, Atau terus KLIK SINI

 

pembeli qlimax serum 2 pembeli qlimax serum 3 pembeli qlimax serum pembeli qmax serum

Sebahagian kecil dari pengguna setia Qlimax.

 

Lubuk bisnes tudung didedahkan

Perniagaan tudung merupakan satu perniagaan yang evergreen.. Sentiasa ada permintaan dan sentiasa berkembang mengikut masa dan zaman. Tidak hairan la jika kita tengok ramai usahawan tudung tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Dari usahawan internet hinggalah usahawan multinasional..

 

Secara kasarnya terdapat 8,000,000 (8 juta) orang perempuan di beragama Islam di Malaysia. Nampak tak berapa luasnya market dan potensi pendapatan yang boleh dijana di situ???

 

Sekiranya diambil kiraan kasar, setiap seorang membeli sehelai tudung berharga RM20 setiap bulan,maka:

8,000,000 orang x RM20 = RM 16,000,000 sebulan

RM16,000,000 x 12 bulan = RM192,000,000 setahun.

 

Jual tudung boleh kaya ke?

Boleh cari makan ke dengan jual tudung?

Boleh ke jadi Jutawan dengan jual tudung je?

 

Ramai yang tidak menyangka bahawa Bisnes Tudung boleh menjana pendapatan sehingga puluhan juta ringgit. Namun begitulah hakikatnya, terdapat ramai ‘jutawan yang low profile’ tidak mendedahkan hasil kekayaan mereka

 

Kejayaan bisnes tudung Fareeda patut dijadikan INSPIRASI bagi kita semua selain menjadi

BUKTI bahawa masa depan dan potensi industri ini adalah  sangat cerah dan berpotensi tinggi

 

Antara butik-butik tudung terkemuka di Malaysia yang telah berjaya mengaut keuntungan jutaan ringgit setahun. Lihatlah berapa jumlah like fanpage mereka dan berapa ramai yang membeli secara online mahupun offline..

 

2-nurkasih 3-fareeda 4-tdl

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang info bisnes tudung ini,

>>>>> SILA KLIK DISINI

>>>>> SILA KLIK DISINI

>>>>> SILA KLIK DISINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN