Posts in category tutorial

Cara embed file google drive ke dalam post di blog

embed codeCara embed file google drive ke dalam post di blog supaya file tersebut boleh dilihat di dalam sesuatu post.

1. Copy address file google drive tersebut. Contohnya seperti berikut:

https://docs.google.com/file/d/0B0hOuZr7btk7SHJXeExfeVliX2s/edit

2. Copy id file yang berwarna merah sahaja.

3. Tukar code di bawah dengan id file tadi.

<iframe src=”https://docs.google.com/file/d/0B0hOuZr7btk7SHJXeExfeVliX2s/preview” width=”640″ height=”600″></iframe>

4. ‘Paste’kan code html  tersebut di post blog. Pastikan dalam mode text atau pun mode html.

Selamat mencuba.

Perisian perakaunan yang murah dan mudah

Banyak software atau perisian perakaunan dijual di pasaran. Kebanyakannya adalah mahal dan susah digunakan terutama kepada seorang yang hanya tahu perkara basic dalam perakaunan. Ditambah pula kebanyakannya adalah berbahasa inggeris.

sistem dks

Software perakaunan biasanya mahal… dah la mahal, tiap-tiap tahun nak kena renew lagi.. kalau company besar yang sale juta-juta tu takpa la kan.. tapi kalau setakat bisnes kecil-kecilan.. tak ke naya tu??

Seorang peniaga sangat memerlukan perisian akaun ni untuk memudahkan pengiraan untung-rugi, keluar-masuk duit.. nak audit pun senang..

Rakan saya, Arip Karim seorang usahawan yang memiliki Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian) UiTM telah membina satu perisian akaun yang dikenali sebagai DKS (sistem debit kredit senang). Nama perisian ni pun dah menunjukkan betapa mudahnya anda menguruskan akaun syarikat atau perniagaan anda. Sistem ini dibina sendiri oleh beliau berasaskan MS Excel dan yang paling penting ia mudah dan jauh lebih murah daripada mana-mana perisian perakaunan lain yang ada di pasaran.

Apakah kelebihan Sistem Kredit Debit Senang ni???

1. Harga Sistem DKS sangat rendah dan berpatutan
2. Tidak perlu renew tiap-tiap tahun, lesen seumur hidup
3. Sistem DKS sangat senang digunakan kerana hanya anda perlu tahu debit dan kredit sahaja
4. Tidak perlu install kerana sistem DKS berasaskan Microsoft Excel
5. Ringkasan akaun, imbangan duga dan laporan kewangan dapat dijana secara automatik
6. Sistem DKS adalah dalam Bahasa Melayu

Nak tahu lebih lanjut??? Sila KLIK DISINI

Cara bina landing page guna blogspot

Antara teknik marketing paling berkesan adalah menggunakan email marketing. Teknik ini diguna pakai oleh ramai usahawan internet malah syarikat-syarikat besar juga telah menggunakan teknik email marketing ini untuk membuat jualan. Antara syarikat besar yang menggunakan teknik email matketing ini ialah seperti groupon, zalora, lelong, airasia dan banyak lagi.

 

Kenapa teknik ini berkesan??? 

Ini kerana pengguna atau pembeli telah mendaftar di web atau landing page mereka kerana tertarik dengan tawaran atau produk yang ditawarkan di landing page tersebut. Apabila bakal pembeli telah mendaftar di web, maka senang lah penjual untuk menawarkan sesuatu produk samada produk fizikal atau pun digital untuk dibeli. Hanya dengan menghantar emel kepada bakal pembeli.

 

Kalau syarikat besar atau pun usahawan yang mempunyai modal besar tidak menjadi masalah untuk mereka membina banyak web atau landing page. Cuma yang menjadi masalah kepada usahawan kecil atau pun baru berjinak-jinak dengan internet marketing. Nak bina landing page / web lagi… Nak bayar autoresponder lagi.. Kos membina landing page bukannya murah. Kos membeli domain dan membina landing page biasanya antara 300 hingga beribu ringgit. Bayangkan kalau nak buat 10 landing page, berapa nak kena bayar??? Kos autoresponder lagi???

 

Penyelesaiannya adalah menggunakan platform percuma menggunakan blogspot. Ya, percuma sahaja.. Binalah sebanyak mana landing page yang anda mahu dan kos yang perlu dibayar hanyalah yuran autoresponder.. Tidak perlu kos domain & hosting.. tidak perlu kos membina landing page / web..

 

Bayangkan berapa $$$$$ yang dapat anda jimat jika menggunakan platform percuma ini. Bukan sahaja percuma, landing page anda pun kelihatan profesional malah setanding dengan landing page / web berbayar yang yang lain.

 

Kenapa Mereka Suka Sangat Blogspot?

  1. Blogspot Adalah Percuma!
  2. Blogspot dimiliki Google
  3. Tidak perlu takut server down
  4. UNMETERED bandwidth dan space
  5. Blogspot senang digunakan
  6. Blogspot SEO friendly
  7. Automatik convert ke mobile mode (responsive)
  8. Akses menggunakan Google account
  9. Google account mempunyai tahap sekuriti yang tinggi dan sukar dihack (digodam)
  10. Boleh pasang custom domain seperti .COM dan lain-lain

 

Contoh beberapa landing page yang menggunakan blogspot

landing page  percuma landing page guna blogspot 2 landing page guna blogspot

 

 

Menarik bukan???

Nak baca lebih lanjut tentang landing page percuma dan profesional ni???

>>> KLIK SINI

>>> KLIK SINI

>>> KLIK SINI

 

p/s: apa sangat nilai yang perlu dibayar tu jika dibandingkan dengan penjimatan yang boleh anda buat.

Anda boleh jimat kos domain & hosting

Anda boleh jimat kos designer kerana fail psd juga turut diberi.

Anda boleh jimat masa kerana tutorial lengkap turut diberikan,

Anda boleh jimat $$$$ dengan bonus-bonus lain yang turut diberikan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN