Download ucapan bajet 2013

image

Bajet 2013 telah selesai diumumkan oleh PM, merangkap Menteri Kewangan Malaysia. Yang paling ditunggu oleh aku dan kakitangan awam yang lain, BONUS… Alhamdulillah, bonus untuk tahun ni, sebulan setengah gaji… termasuk bonus hari raya hari tu.. maknanya ada lagi sebulan la.. Bayaran akan dibuat pada bulan Disember dan Januari 2013.. Tu baru betul-betul bajet…

BRIM juga turut diteruskan kepada golongan berpendapatan rendah sebanyak RM 500, cuma kali ni, golongan bujang juga turut dapat merasa bantuan ni… mereka akan diberikan bantuan sebanyak RM250…

Kalau nak tengok yang lain download je terus ucapan bajet 2013 tu disini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Similar posts
  • Video #TanyaNajib bajet 2013 terima b... Pukul 9 tadi, DS Najib telah mengadakan satu program secara live menggunakan google hangout (Hangout On Air). Bagi yang tidak berkesempatan untuk tengok program tu secara live, video tersebut boleh dilihat di chanel youtube najibrazak. Cuma yang menjadi kemusykilan, statistik atau bilangan ‘like’ dan ‘dislike’ bagi video tu… Sebab ni kot sampai sekarang PRU13 belum [...]
  • Bajet 2013 tidak lama lagi Datuk Seri Najib Razak optimis terhadap unjuran ekonomi negara bagi tempoh separuh akhir tahun ini dan tahun depan kerana berdaya tahan, terutama sejak kerajaan melaksanakan program transformasi. Sambil menjelaskan inisiatif itu meliputi Program Transformasi Kerajaan (GTP) serta Program Transformasi Ekonomi (ETP), Perdana Menteri bagaimanapun berkata tetap berhati-hati berikutan risiko ekonomi global menguncup yang perlu diberi [...]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN