Filem 786 hina Nabi Muhammad SAW plak…

20120917-225739.jpg

Tadi tertengok status di FB, beberapa orang duk share status Aaron Aziz idaman Malaya tu tentang filem 786 ni.. Mesej dia camni

Film 786 adalah sebuah film yg dibuat di Holland tentang lawak mengenai Nabi Muhammad SAW yang kita cintai.
60 juta masyarakat muslim dpt menghancurkan ekonomi Holland dengan waktu kurang dari 5 minit dgn cara mengirimkan pesan ini,
Mudah2han kita dapat menjawab pertanyaan dari Allah SWT kepada kita, ketika Allah SWT menanyakan kepada kita nanti mengenai apa tindakan yang kita lakukan ketika Rasul yang dicintai Nya dijadikan bahan lawak?
Denmark telah mengalami kerugian…tolong jangan biarkan pesan ini berhenti. Seperti yg anda ketahui, semua surat kabar Denmark memuat lawak tentang Nabi Muhammad SAW dan sampai sekarang mereka juga tidak menyesal. Jom kita buat mereka menyesal dengan perbuatan mereka…

The Danish Ambassador, Perdana Menteri dan Denmark Nasional Channel; sekarang
sdg berusaha melakukan sesuatu utk menghentikan boikot yg dlakukan oleh umat muslim sejak 1 bulan lepas, dimana atas pemboikotan tersebut mereka mengalami kerugian sekitar £ 4 Miliar. Jika kita terus melakukan boikot terhadap produk2 Denmark dalam 7 bulan atau lebih akan mengakibatkan mereka dpt kehilangan £ 80 milyar. Percayalah, jangan stop untuk meneruskan pesan ini sebanyak mungkin kpd saudara-saudara muslim.., yakinlah anda dapat melakukannya dlm waktu 15 minit utk menyebarkan kpd saudara2 muslim lainnya….SECEPATNYA… INGAT RASULULLAH MUNGKIN AKAN MENANYAKAN KEPADA KAMU (MEMINTA JAWAPAN) DIHARI PEMBALASAN NANTI, APA YANG TELAH KAMU LAKUKAN KETIKA MEREKA MENJADIKANKU SEBAGAI BAHAN LAWAK? Adakah kita akan terus diam apabila Rasul tercinta yang akan memberi syafaat pada kita dipadang mahsyar nnti terus dihina? ALLAHUAKHBAR

Berdasarkan carian di google, filem tu dah lama.. Sejak 2009 lagi orang dah kecoh.. Status pasal ni pun bersepah di banyak laman web, tapi dalam bahasa inggeris la..

“Film 786” is a movie that Holland
has made in which our beloved

prophet(S.A. W.W), is made fun of.

60 million Muslims can destroy the economy of Holland by
taking less
than 5 minutes to forward this message so that we can
answer Allah
Subhana Wa Tala when He asks us what actions did you take
when His
most beloved(S.A. W.W) was made fun of?
Denmark is Loosing
Please don’t let this mail stop in your pc.
Hope you all know about the Denmark newspaper who made
fun of our holy Prophet PBUH and till now they do not
regret…
let us make them regret for good….The Danish Ambassador,
Prime Minister and Denmark National Channel; all are
trying
to do something just to stop the boycott by Muslims since
last
month through which their losses have reached 4 billion
Euro.
If we continue to boycott Denmark products 7 months more it
could
reach around 80 billion Euro’s loss. Believers do not let
this message
stop in your PC. Please forward this text to as many
Muslims as
possible …. Can’t u spare 15 minutes in order to spread
this message
among Muslims ….
ASAP? REMEMBER THE
PROPHET (SAW) MIGHT ASK YOU ON THE DAY OF JUDGMENT,’ WHAT
DID YOU DO
WHEN THEY MADE FUN OF ME? HOW DID YOU DEFEND ME?’
7-up drink, LEGO, Cadbury chocolates, Hall Chewing gums or
any product
with barcode no. starting with 57
Please convince all Muslims to circulate this to Muslim
ummah to

Pasal apa la plak isu tentang filem timbul sekali lagi.. Mungkin sebab Legoland baru bukak kat Johor kot… dan yang herannya tu, ramai yang duk share status tu tanpa usul periksa. Bukan aku tak sayang Nabi Muhammad SAW… Tapi benda ni tak betul..

Jadi, pesan utk diri sendiri dan semua, sebelum share sesuatu benda tu… Wat la research dulu.. Paling senang tanya pakcik google.. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN