Filem Tanda Putera yang konstroversi dan fail

Hari ni Filem Tanda Putera yang panas tu dah mula ditayangkan di pawagam-pawagam di seluruh Malaya. Tapi kat Penang takde sebab kerajaan negeri Pulau Pinang mengharamkan filem Tanda Putera ni ditayangkan di sana.

Aku sendiri tak tengok pun lagi cita tu, jadi takleh kata apa-apa la, tapi dah boleh tahu sangat… cerita melayu ni kalau tengok kat panggung… memang rugi… tak berbaloi…

Bukan taknak support industri filem Malaysia, tapi kalau dah cerita pun mengarut… buang duit je.. bab audio atau video effect tu tak payah cita la… lagi la hampeh..

Belum apa-apa lagi pun, cerita ni dah kantoi dengan beberapa prop yang tak logik @ tak sesuai dengan filem tu… setakat ni baru 2, esok lusa tentu ada orang share lagi ke”fail”an cerita ni… (marah orang DBP kalau baca blog ni 🙂 )

tanda putera fail

Tahun 1960-an dah ada kereta Proton Iswara – fail….

tanda putera fail 2

tahun 1960-an juga dah ada lori Daihatsu baru… hebat betul daihatsu ni, tahun 1960-an pun dah ada lori camtu… dahla kantoi lori, pelakon plak boleh je senyum nak kena ketuk ngan kayu… fail…

Update terbaru koleksi tanda putera yang fail
image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN