Headphone dalam bahasa melayu

Kadang-kadang, kalau kita dah biasa sebut sesuatu benda tu dalam bahasa inggeris, nak sebut dalam bahasa melayu pun dah tak reti. Tapi bukan salah kita jugak sebab biasanya benda-benda baru memang tak ada dalam bahasa melayu, contohnya pendrive, headphone, earphone, hand phone, dan lain- lain..

Aku buat carian ni, sebab tadi ada member tanya, headphone dalam bahasa melayu apa? Tau… Aku pun tak tau.. Jadi… Apa lagi, google la… Rupa-rupanya headphone dalam bahasa melayu ialah fon kepala… Ha.. Ingat tu.. Kalau earphone, tentu la fon telinga…

20120420-114600.jpg

20120420-114628.jpg

Kalau nak cari perkataan lain, sila ke web DBP ni..
Sumber: DBP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN