Jana pendapatan di internet tanpa modal, tanpa produk sendiri

pendapatan affiliatesSelain pengiklanan di blog, satu lagi sumber pendapatan saya di internet adalah melalui affiliate. Income pertama melalui affiliate adalah melalui web tsunami wang pada tahun 2006 @ 2007 dulu.. dah lupa sebab dah lama.

Nak menjana pendapatan melalui affiliate tak memerlukan modal. Boleh dilakukan dengan percuma tanpa sebarang modal. Yang perlu hanyalah ilmu dan usaha.

Menjana pendapatan melalui affiliate juga tidak memerlukan anda mengeluarkan produk sendiri. Tidak perlu menyimpan stok, menyewa kedai, mengepos, membungkus barang dan sebagainya.

Antara produk yang biasanya dipromosikan menggunakan kaedah affiliate adalah seperti Panduan Belajar Menjahit, Panduan Belajar Saham, Panduan Belajar Forex, Panduan Belajar Memasak, panduan Buat Duit Dengan Blog dan bermacam-macam produk digital lagi.

Kini, bukan sahaja produk digital sahaja dijual dengan kaedah affiliate, produk fizikal juga sudah mula dijual menggunakan kaedah affiliate ini. Antara produk fizikal yang dijual menggunakan sistem affiliate adalah seperti Produk  Kecantikan, Produk Kesihatan, Produk Telekomunikasi dan akan terus bertambah dari masa ke semasa.

Komisyen jualan juga sangat menarik. Ada yang membayar antara 50-70%. Katakan kita berjaya menjual produk yang bernilai RM150. Jika komisyen yang diberikan adalah 50%, dah tentu komisyen sebanyak RM75 adalah milik kita. Itu baru 1, kalau dapat jual lebih??? $$$$$$

Dengan affiliate, ada 4 langkah sahaja yang perlu dilakukan.

  1. Daftar program affiliate
  2. Cari produk
  3. Promosi link affiliate
  4. Tunggu duit masyuk.. 🙂

Menarik bukan??? Tetapi tentu anda terfikir; camana nak promote ya… kat mana nak promote ya.. betul ke dapat bayaran terus ke akaun.. dan macam-macam lagi.. jangan risau kerana dengan panduan lengkap ini, anda akan juga  dibimbing di dalam group support khas untuk berjaya di dalam pemasaran affiliate ini.

Antara Modul Formula Pendapatan Affiliate yang anda akan pelajari adalah:

1: Apa Itu Affiliate? (Wajib Tahu Asas) PENTING!!
2: Di Mana Nak Cari Program Affiliate Yang Boleh Dipercayai PENTING!!
3: Bagaimana Nak Promosi Link Affiliate Newbie (Di bahagian ini saya akan tunjukan anda cara promosi yang lebih efektif dimana saya selalu amalkan teknik ini ia mampu menjana jualan) HOT!!
4: Bagaimana Nak Promosi Link Affiliate Pro (Di bahagian ini pula saya akan kongsikan rahsia saya menjana ribuan ringgit dalam program affiliate, usahawan affiliate wajib belajar) HOT!!
5: Bagaimana Nak Consisten Buat Duit Dengan Affiliate? PENTING!!

Bonus Tambahan:
Ciri-ciri Seorang Affiliate Yang Berjaya PENTING!!
Kelebihan Buat Duit Dengan Affiliate PENTING!!
Kesilapan Yang Sering Dilakukan Oleh Seorang Affiliate PENTING!!
Tips-tips Memilih Program Affiliate Terbaik PENTING!!
Minda Seorang Super Affiliate PENTING!!
Spamming – Dosa Besar Seorang Affiliate PENTING!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Similar posts
  • Pemasaran berkesan dan mudah di Faceb... Facebook bukan sekadar tempat mencari kawan, main game, belajar, berkongsi ilmu dan sebagainya… Facebook juga sebagai salah satu tempat ramai orang membuat duit tambahan, samada bisnes sendiri, agen affiliate, dan macam-macam lagi. Kalau kita tengok, pelbagai barang dijual… Pakaian, mainan, makanan, rumah, kereta, motor, tudung… Macam-macam la… Jenuh kalau nak senaraikan semua.. Sampai esok pun [...]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN