Jana Pendapatan Sampingan Menggunakan Kereta Anda

Anda mempunyai kereta sendiri dan mempunyai masa lapang?? Apa kata anda gunakan kereta anda untuk mendapatkan pendapatan tambahan dengan hanya memandu.

Tahukah anda, syarikat teksi terbesar di dunia, iaitu UBER membayar gaji kepada pemandu mereka pada setiap minggu. Pemandu UBER atau lebih dikenali sebagai UBER Partners tidak mempunyai masa yang tetap untuk memandu kereta. UBER Partners hanya memandu secara sambilan, iaitu hanya pada waktu lapang. Namun begitu, ada juga ramai pemandu UBER di Malaysia melakukannya secara sepenuh masa. Ini kerana, pemandu Uber adalah satu kerja yang sangat fleksible.. Tak perlu bayar lesen, permit dan sewa kereta.

Nak jadi pemandu UBER hanya memerlukan beberapa keperluan utama iaitu:

  1. Mempunyai kereta atas nama sendiri atau pun nama pemandu tersebut mestilah ada didalam ‘cover note insuran kenderaan’.
  2. Mempunyai lesen memandu penuh. Pemandu yang mempunyai lesen P adalah tidak dibenarkan.
  3. Mempunyai smartphone sebagai medium perantara antara penumpang dan pemandu. Smartphone juga penting sebagai GPS.

Ada orang bertanya, selamat ke jadi pemandu UBER ni? Jawapan saya; lebih selamat dari memandu teksi kerana:

  1. Penumpang telah berdaftar di website UBER dan semua maklumat mereka telah disimpan oleh UBER. Berbeza dengan penumpang teksi, kita tiada maklumat langsung tentang mereka. Jadi sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini, sangat SUKAR untuk menjejaki mereka.
  2. Penumpang UBER adalah golongan yang berpendapatan tetap atau dari golongan yang terpelajar kerana penumpang UBER adalah mereka yang mempunyai kredit kad. Nak dapat kredit kad bukan senang kan??? Apabila kad kredit penumpang telah didaftarkan di website UBER, tentunya maklumat rumah, pekerjaan, alamat pejabat dan lain-lain maklumat telah disimpan. Jadi sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini, sangat MUDAH  untuk menjejaki mereka.

Tiada yuran juga dikenakan kepada pemandu UBER, semuanya percuma. Daftar PERCUMA… kelas pengenalan PERCUMA…

UBERUBER hanya mengenakan caj sebanyak 20% daripada bayaran penumpang sebagai caj mereka. Contohnya, dalam seminggu, pendapatan adalah sebanyak RM1000, UBER akan mengenakan caj sebanyak RM200. Jadi, pemandu UBER akan menerima bayaran sebanyak RM800 terus ke akaun mereka. Biasanya bayaran akan terus masuk ke akaun pada hari Rabu berikutnya. Waktu pengiraan caj bayaran adalah bermula 4.00 pagi hari Isnin hingga 3.59 pagi Isnin berikutnya.

Buat masa ini, UBER Malaysia beroperasi di Lembah Klang, Johor Bahru,  Penang dan beberapa bandar besar sahaja. Kawasan-kawasan ini akan sentiasa bertambah dari masa ke semasa mengikut keperluan pengguna.

Nak daftar sebagai pemandu UBER??? KLIK SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Similar posts
  • Uber kini di Melaka Bermula 27 Oktober, Uber telah membuka operasi mereka di negeri Melaka. Ini membuka peluang kepada ramai pemandu di kawasan Melaka untuk menambah pendapatan bersama Uber. Dalam bajet 2017 yang lalu Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Tun Razak juga telah menyarankan supaya lebih ramai rakyat Malaysia menyertai Uber untuk menambah pendapatan mereka. Yang bestnya lagi, [...]
  • Generate An Extra Side Income With Yo... Do you own a car and having a plenty of leisure time? Why don’t you give it a try to generate an extra side income with just driving your own car. Do you know that the largest and greatest taxi company in the world (UBER) are paying salary to their drivers each and every week? [...]

5 Comments

  1. May 10, 2015    

    Sangat bagus ni utk jana duit.
    pemanis stevia recently posted..Pemanis SteviaMy Profile

  2. nui nui
    May 21, 2015    

    peluang bagus lah ini, banyak duit 😀
    nui recently posted..4 Hal Penting Untuk Diketahui Sebelum Periode Sewa AndaMy Profile

  3. November 3, 2015    

    terbaik.. pernah gak terfikir nak join jd driver uber ni.. hehehe
    Kereta Sewa Shah Alam recently posted..Sewa Kereta by Kereta Sewa Shah AlamMy Profile

  4. mohammad amirul naim mohammad amirul naim
    April 6, 2016    

    bro boleh bg keterangan skit x jika sy ingin membuat kje smbilan uber ni.0143168836 klang

  5. emerson drago emerson drago
    September 23, 2016    

No Pings Yet

  1. Uber kini di Melaka | ceritawan.com on October 29, 2016 at 12:54 PM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN