Kes hina guru lagi

Minggu lepas baru kecoh pasal engineer hina cikgu, kononnya cikgu ni sangat beruntung… balik awal, gaji mahal dan sebagainya. Dah ramai cikgu yang tolong jawabkan dakwaan engineer yang bijak pandai tu, so tak payah la aku nak ulas panjang pasal benda tu. Engineer yang bijak pandai dengan sendirinya tu pun dah mintak maaf.. so kira tutup buku la pasal tu..

Hari ni heboh pulak pasal seorang hamba Allah yang lagi terer dan power ilmunya ni duk kutuk-kutuk cikgu. Alahai… kesiannya la manusia jenis macam ni… senang-senang je nak label cikgu. Gamaknya dia pun pandai dengan sendirinya kot. Sampai english dia pun hebat sampai camtu sekali…

Manusia… manusia… BERSYUKURLAH….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Similar posts
  • Engineer hina guru Untung laa sape jadi cikgu assalamualaikum entry kali ini mungkin akan menyebabkan aku akan dicemuh masyarakat. tapi ini adalah pendapat peribadi aku dan aku rasa bukan setakat aku je rasa menda ni. kerja as a cikgu. of course la dihormati.tapi bagi aku.. kalau cikgu tu betul-betul berkualiti barulah wajar dihormati. “eh yana, kurang ajar la [...]

8 Comments

  1. norfaaa norfaaa
    September 10, 2012    

    akibat salah berguru n bodoh sombong n menilai konon cikgu anak dia guna broken english. cmne nk percaya ckp makcik ni klu dia punye written english pn salah. contoh paling mudah, antara ayat dia yang last sekali “parent they don’t trust the TEACHER’S anymore” makcik belajar kt mana perkataan TEACHER’S kena letak tanda ‘ ? nampok benor menipunye a.k.a makcik bukan reti bi pn

    • September 11, 2012    

      1. brape kali agak nyr akak ni gi mesyuarat pibg ye?… kalu x gi, mmg dah t’lps la 1 channel nak lpskn geram tu… hehehe…

      2. “Yes, mmg i panas baran but pls i’m a housewife…not like the teacher’s gaduh dgn husband/boyfriend/wife/girlfriend aje take it out on the student’s”

      – knyataan nyr, akak ni smmg nyr mudah mlpskn kmarahn dia kat org lain t’utama cikgu & pihak gomen… p’akuan nyr sbg surirumah & panas baran tu, x bole djdkn alasn utk dia mlatah mcm tu…

      – sama tp x srupa… mane x nyr, punyr la besar gajah tu, smp akak ni langsung x nmpk kat dpn mata dia… hehehe…

      3. “Guru zmn skrg mmg kurang ajar…asyik b’gosip & nak jual brg cosway, avon & mcm2… mkn gaji buta…parent’s like me hantar anak tuition because they don’t trust the teacher’s anymore. Pls, i ramai kenaln cikgu & they all pun always complain about other teachers.”

      – pelik tp benar… mane x pelik, jelas bhw sbhgn besar sumber dakwaan akak ni adalh drp cikgu yg juga mrupakn kenaln nyr… kata nyr, cikgu zmn skang x b’akhlak molek… tp dia masih jugak b’kwn dgn cikgu2 tu… kuang! kuang! kuang!…

      – d 2nd best option utk akak ni, “You Are Who Your Friends Are” (http://www.jackcanfield.com/component/flexicontent/item/1042.html)

      4. utk renungn b’sama:
      a. “Boys who experienced a lot of conflict with their mothers were more likely to engage in delinquent behavior as teens. On the other hand, boys who had a close relationship with their mothers were more likely to have a better relationship with their best friends during the teen years.” (http://www.eurekalert.org/pub_releases/2011-08/sfri-nio082311.php)

      b. “More specifically, our analysis showed that children with insecure attachments (relationships) to their mothers, particularly boys, had significantly more behavioral problems, even when the behavioral problems were measured years later.” (http://psychcentral.com/news/2010/03/26/mother-son-relationship-important-for-emotional-growth/12408.html)

      • norfaa norfaa
        September 11, 2012    

        sgt berilmu komen teacher’s_pet ni. siap ada sumber rujukan.

    • jaja jaja
      September 11, 2012    

      hihi..baru nak tegur perkataan TEACHER’S tu dah ada yang alert. 🙂 good norfaa.. dia tulis sendiri pun broken nak salahkan orang lain plak. kalau hebat sangat, ajar sendiri lah anak tu. kalau dia pandai sgt BI ni nape dia tak tulis semua ayat dalam bahasa inggeris? kenapa mesti campur2? tahapahapa je perempuan ni..nak gelak je ayat dia. salah tatabahasa…hahahaha….

      • Duri Ros Duri Ros
        September 12, 2012    

        tu lah susahnya kalau org bdoh tp nk jugak jd pandai..nk juga jad pandai lebih dr cgu..awat hang tak jd cgu wahai puan….next time ckp biar brlapik sikit kalu tak ada mangsa nti anak cucu cicit hang…

        • Hannah Humyra Hannah Humyra
          December 31, 2014    

          Kalau hang dah baguih sgt,hang pi hantar anak hang gi oversea.Kan bagus!!Kalau nak complain bukan kat facebook!!Pegi complain dekat KPM..Jadilah cikgu bi takyah jadi housewife.Kalau rasa diri tu dah bagus sgt.Toksah bazir duit bayar yuran sekolah.Berhentikan terus.Akak dah baguskan?Ajar semua subjek terus.Elok2 Math,Science,Bm tak kena complain dengan akak,terus pok pek pok pek tak puas hati.At least akak perlu hargai usaha cikgu2.Tanpa guru,akak ada ke kat tempat akak berdiri sekarang ni!!!!!So,fikirkan apa yang saya cakap.One more thing,Mind Your Language,Sis….Kecewa SUNGGUH saya dengan akak

  2. jaja jaja
    September 13, 2012    

    dia dah tukar nama profile facebook lah.. jadi judith patriks plak. hihi..selagi link asal ade, tukar la nama apa2 pun org still dpt access profile die. takot la tu org view.. 😀

  3. Harris Harris
    September 14, 2012    

    boleh saya tahu tak FB dia apa? try search tak jumpalah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN