Mati sebab guna produk Collagen Plus Vitamin E???

Hari ni ramai orang share gambar kononnnya ada orang mati disebabkan memakai produk Collagen Plus Vit E. Tapi macam biasa, tiada bukti pun.. Yang ada hanyalah mesej di facebook yang menjadi viral di FB, whatsapp dan sebagainya. Ni aku copy paste daripada supplier CPVE ni..

pengguna kolagen plus vit e mati

Berapa hari ni kecoh tentang ada budak Remaja di Terangganu mati sebab kanser akibat penggunaan CPVE….Terperanjat Beruk saya di buat nya…Berpuluh – puluh orang tanya pada saya apa kah benar pekara ini…

Saya tanya pada mereka ,
1. Siapa nama budak tu (berpuluh – puluh orang yang tanya saya tak tahu)
2. Di hospital mana budak ni meninggal dunia (berpuluh – puluh orang yang tanya saya tak tahu)
3. Siapa nama Doktor yang mengesahkan kematian budak ni sebab kanser akibat penggunaan CPVE (berpuluh – puluh orang yang tanya saya tak tahu)
4. Ada kah salinan report hospital yang mengesahkan kematian budak ni akibat kanser kerana penggunaan CPVE (berpuluh – puluh orang yang tanya saya tak tahu)
5. Ada kah berita in masuk mana – mana surat khabar (berpuluh – puluh orang yang tanya saya tak tahu)

Hmmmmm….Pelik tapi Benar….berpuluh – puluh atau beratus – ratus atau beribu – ribu manusia yang percaya FITNAH ini tanpa apa – apa BUKTI…
Apa kah begitu rendah Akal fikiran kita Rakyat Malaysia…Tanpa tahu apa – apa FAKTA , kita boleh PERCAYA dan SEBARkan FITNAH ni….
Tolong carikan saya jawapan untuk 5 persoalan di atas…supaya FITNAH ni menjadi FAKTA… ini soal kematian …jangan di buat main – main…
Jangan pulak kita DIPERBODOHkan oleh certia – cerita tanpa FAKTA ni…
Saya tak mahu jadi manusia BODOH…tak mahu juga jadi manusia yang sebarkan FITNAH….sbb saya manusia beragama ISLAM…

Saya juga menawarkan RM500 ringgit untuk sesiapa yang dapat kenal pasti penyebar FITNAH ini….kerana saya mahu nama dan gambar orang ni di sebar luas…supaya kita kenal rupa manusia yang suka sebarkan FITNAH..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

  1. ayu ayu
    March 5, 2015    

    hm..jd produk ni ok tk? ^_^

  2. minta maaf minta maaf
    March 21, 2015    

    Mmmm kalau fitnah sekalipon…dah byk dah aduan tentang produk ni. Search je ‘collagen berbahaya’ yg keluar psl benda ni hmmmm..minta maaf sblm tu. Saya just bgtau apa yg saya google lpstu apa yg keluar. Niat nak search collagen yg makan tu..tp collagen ni yg keluar. Minta maaf kalau terasa hati dgn ayat saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN