Mungkin ini sebabnya MAS lingkup

pesawat MAS hibicusPendedahan seorang penumpang MAS tentang pengedaran BEER percuma di dalam pesawat MAS ni sungguh mendukacitakan. Dari dulu lagi dah ramai orang menimbulkan isu ini. Tapi kerajaan terus memekakkan telinga seolah tiada apa-apa yang berlaku.

Apa guna untung juta-juta kalau tak dapat keredhaan Allah???

Dan tak heran kalau tak pernah untung sebab perkara ini memang mengundang murka Allah.

Perkongsian saudara Kamaruzaman Jaafar di facebook tentang situasi di dalam pesawat MAS.

Flight Malaysia Airlines MH 1, 21 Jun 2015 10.00 mlm dari Heathrow London ke KLIA. Selepas 3 jam berlepas dari London, seorang paramugari MAS mula menjaja Beer percuma….beer, beer, beer!
Aku heran bila nak berlepas ada paparan doa perjalanan mintak restu dari Allah, selamatkan perjalanan. Bila dah berlepas MAS jaja pulak air setan tu. Seolah-olah mempersendakan Allah..aku tak heran kalau yg minum tu bukan Islam…lantaklah mereka nak minum banyak mana tapi yg aku meluat, ada sekumpulan belia Melayu dibaris 49…memang Melayu …cakap Melayu, minta beer, aku kira umurnya sekitar 16 atau 17 tahun, paramugari bukan Melayu tu tanya…betul ke awak ni lebih 18 tahun, budak tu jawab ya….makan dihulurkannya satu tin beer…dengan bangganya budak setan ni meneguknya…waktu tu dah lps waktu subuh…memang harus x puasa orang musafir tapi janganlah minum air setan ni dpn penumpang lain yg ramai Islam. Selepas itu dibaris 50….ada 3 perempuan..Melayu semua, dua x bertudung, sorang bertudung, umur rasanya sekitar 21, seorang dpdnya turut minta beer, tshirt tertera nama universiti di UK…biasa aja dia meneguk benda tu.
Aku hairan kalau undang2 negara kita jelas melarang penjualan arak/ minum arak kpd orang Islam, mengapa MAS dihalalkan berbuat demikian, takkan dia x tahu penumpang tu Islam. Senarai nama ada ditangannya.
Padanlah Allah dah bagi balak kpd MAS, tahun lalu. Beberapa ahli parlimen minta amalan bagi beer percuma ni dihentikan…tetapi MAS buat pekak…
Renungkanlah…kita sokong syarikat penerbangan kita, kita bangga walaupun ruginya berbillion….tetapi kalaulah ia terus sombong tunggulah masanya balasan Allah…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN