Petua Untuk Membuat Lelaki Mudah Jatuh Cinta Pada Anda

wpid-IMG-20121030-WA0001.jpg1. Senyuman wanita yang manis mudah membuatkan jantung lelaki berdegup-degup. Disebabkan sifat semulajadi wanita yang lembut, ayu dan manis, senyuman wanita sememangnya sangat menawan. Hatinya akan terasa bagaikan dipanah.

2. Mata wanita yang cantik memang sukar untuk dicari. Ini kerana kebanyakan wanita sekarang suka memakai maskara, pembayang mata dan penggaris mata untuk menonjolkan mata yang cantik. Solekan hanya mengaburi mata yang memandangnya daripada melihat kecantikan asli wanita. Tetapi, sesekali terpandang si dia yang memiliki bulu mata lebat dan warna anak mata yang begitu indah sekali, pasti tidak keruan dibuatnya.


3. Penampilan wanita antara perkara yang boleh membuatkan lelaki mudah jatuh cinta. Melihatkan gaya mereka berpakaian, cara bertutur juga pembawakan diri mereka di kalangan orang ramai adalah aspek yang lelaki lihat dahulu. Ada sesetengah lelaki suka melihat wanita yang berpakaian ringkas seperti seluar denim dipadankan dengan kemeja atau kemeja-T. Biarpun ringkas, namun gaya itu membuatkan mereka kelihatan sofistikated. Manakala memerhati bagaimana wanita bertutur pula sudah cukup untuk menjelaskan latar belakangnya termasuk tahap pendidikan, keluarga juga personaliti. Kadang kala, melihat wanita memakai pakaian pejabat yang ringkas juga membuatkan sesetengah lelaki cair.

4. Wanita yang bijak adalah wanita yang seksi. Ini bukan bermakna dia perlu mempunyai sejarah ‘pelajar cemerlang’, tetapi tahu tentang kerja-kerja yang dilakukannya, peka dengan isu semasa, bijak menyelesaikan masalah dan matang. Contohnya, jika dia sedang membuat persembahan kerja dalam mesyuararat, dia fasih dan lancar dalam percakapannya, tangkas menjawab setiap pertanyaan dan bahasa tubuh yang begitu meyakinkan. Mereka yang bijak juga tidak mudah melatah jika berdepan sebarang masalah. Sebaliknya, mereka akan duduk diam seketika dan memikirkan cara terbaik untuk menanganinya.

5. Hormat orang tua. Bagi sesetengah lelaki boleh gugur jantung jika melihat wanita tahu beradab sopan di hadapan orang tua. Sifat ketimuran ini semakin sukar dilihat di kalangan wanita muda masa kini. Adab sopan yang dimaksudkan termasuk salam dan cium tangan orang tua, tunduk ketika berjalan di hadapan tetamu, pandai membawa diri dan menang tangan di dapur tanpa disuruh.

6. Potongan badan menarik. Wanita yang bertubuh cantik bukan sahaja kelihatan menarik tetapi juga menandakan mereka pandai menguruskan diri. Wanita dengan potongan badan yang kurus, tinggi dan menggiurkan menjadi perkara yang boleh membuatkan sesetengah lelaki jatuh cinta dengan begitu cepat.

7. Rambut paras lepas bahu. Mungkin disebabkan trend kecantikan dan pengaruh selebriti Barat, lebih ramai wanita Asia kini lebih gemar mewarnakan dan memotong rambut pendek. Bagi sesetengah lelaki, penukaran gaya itu hanya ‘menghilangkan’ kecantikan asli mereka. Golongan ini lebih suka melihat wanita warna rambut asal yang panjang sekali gus mampu menunjukkan kecantikan wanita Asia yang dimiliki mereka secara semulajadi.

8. Berkaca mata. Ada sesetengah lelaki suka melihat wanita berkaca mata. Apatah lagi jika wanita itu mengenakan solekan mata yang natural dan bijak bergaya. Bagi golongan ini mereka berpendapat, wanita yang berkaca mata membuatkan mata lebih cantik dan secara tidak langsung menjadikan penampilan mereka lebih seksi. Selain itu, kaca mata juga membuatkan wanita kelihatan smart.

SUMBER

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

 1. September 15, 2014    

  Awesome nak pikat someone la

  • June 16, 2016    

   Tp sya bt tk jd pn

   • eyqa eyqa
    September 25, 2016    

    ya larh.. tak jadi pun

 2. June 2, 2016    

  Lepas ni bolehlah nak pikat budak lelaki dengan mudah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN