Senang, murah dan cepat dengan Uber

image

First time naik uber. Sebab apa pilih Uber?

1. Lebih murah daripada teksi biasa. Kebetulan sekarang ada promosi hanya RM75 dari Klia ke KL. Biasanya RM90 kan banyak jimat tu. Kalau pakai teksi? Gi la tanya sendiri berapa harga dari Klia ke KL. :mrgreen:

2. Ada promo kod. Boleh dapatkan promo kod daripada kawan-kawan. Dapat free ride berjumlah RM20. Kalau nak kod uber free ride saya boleh ambik kod ni wanf37ue. Dah jimat lagi RM20 kan? RM75-RM20.. so kena bayar RM55 je dari Klia ke KL. Jimat ke jimat? :mrgreen:

3. Tak perlu bawak cash. Cukup bawak handphone je nak gi mana-mana. Dan pastikan handphone ada line internet. Kalau tak, camana nak request kan? :mrgreen:

4. Cepat dan pantas. Tak sampai 1 minit pemandu Uber terus sampai. Tak payah tunggu lama-lama. Tak yah susah-susah nego harga semua.. lokasi pun dah sent siap-siap thru Uber app.

5. Lebih selamat berbanding naik teksi biasa. Kenapa lebih selamat? Sebab rekod perjalanan kita semuanya disimpan di dalam database Uber. Lokasi pick up, nama pemandu, gambar pemandu, nombor kenderaan dll.. semuanya ada. Jadi memang tak perlu risau dengan kes-kes rogol, rompak semua.

6. Kereta baru dan pastinya bau wangi. Pihak Uber telah menetapkan, hanya kenderaan yang berumur kurang 5 tahun dibenarkan untuk menyertai mereka. Pemandu Uber sentiasa memastikan kereta mereka bersih dan wangi untuk mendapatkan rating yang baik daripada penumpang.

7. Pemandu Uber memang mesra dan ramah. Sebab apa? Mereka kena mesra untuk dapatkan rate 5 bintang. Selepas sampai ke destinasi, kita diminta untuk memberikan bintang terhadap pemandu tersebut. 5 bintang bermaksud kita sangat puas hati dengan perkhidmatan mereka. Dan rating ini sangat bermakna untuk mereka. Jika mereka dapat banyak feedback negatif atau 3 bintang ke bawah, mereka tidak akan dibenarkan untuk memandu berama Uber. Pengiraan rating ni secara average. Bukannya sekali dapat 3 bintang terus kena pecat.. ada la cara diorang kira.

image

Receipt Uber termasuk tol dari Klia ke depan pintu rumah

Nak jadi uber partner atau pemandu Uber? Klik sini untuk details http://ceritawan.com/tag/cara-nak-jadi-pemandu-uber

CARA NAK DAFTAR UBER;

  1. Bukan google play (android) atau apple store (iphone)
  2. Cari “uber” dan download.
  3. Register akaun anda. Paling senang register guna akaun facebook anda. Klik ikon Facebook dan ikut step yang diberi.
  4. Masukkan details kad debit atau kredit anda.
  5. Dah boleh guna. Masukkan kod wanf37ue di bahagian Promotions untuk kredit RM20.

 

CARA NAK REQUEST KERETA UBER.

  1. Aktifkan GPS phone anda.
  2. Bukak app Uber.
  3. Login
  4. Set pick up location. ( anda dah boleh tengok berapa lama kereta uber boleh sampai ke lokasi anda).
  5. Klik Get Fare Estimate untuk dapatkan anggaran harga. Masukkan lokasi anda nak pergi.
  6. Jika setuju dengan kadar yang diberi, klik Request uberX. Kalau ada promo kod, masukkan promo kod dalam ruang yang disediakan.
  7. Tunggu je di lokasi pick up yang anda tetapkan tadi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN