Setengah hari tanpa internet di hujung jari

image

Lebih kurang pukul 10 tengah hari tadi, internet tak boleh di akses kat tepon cabuk ni. Memang tak boleh hidup betul kalau internet takde. Macam dah terputus hubungan dengan semua orang. Padahal dulu, masa internet takda. Tak jadi masalah pulak.

Ingatkan dah kena blok sebab bayar bil lambat bulan ni. Ye la. Dah 2 kali celcom hantar mesej suruh bayar. Sebelum ni tak pernah pun lewat bayar, kuar je bil terus bayar via maybank2u. Bulan ni saja je lambat-lambat kan ckit bayar bil.
image

Yang buatkan aku heran, call ngan sms boleh plak. Jadi tergerak la hati nak call celcom customer centre.  Lepas check-check rupanya, ini yang berlaku

image

Tu maknanya, setting untuk data connection dah di off kan. Heran betul, camana plak boleh ter’off’ pun tak tahu. Jadi, lain kali check semua dulu, baru telefon celcom centre… Wat malu diri sendiri je.. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN