Cubaan culik dan sindiket jual organ

Petang semalam pelik juga tengok polis buat road block kat kawasan Alam Damai ni.. Waktu petang pulak tu.. Biasanya waktu malam dan tempat tu bukan tempat yang biasanya polis buat sekatan..

Sebelah malam baru dapat mesej rupa-rupanya ada budak nyaris diculik di kawasan Kuarters Guru Alam Damai. Nasib baik dia tak ikut terus si penculik.. Kalau tak, memang habis la..

Mesej dari member pasal kes tersebut

Berita tkini…tghari td dlm jam 12.30…(30hb jun) dtg seorang pmuda btopeng dn brbadan tegap…mngajak anak jiran kmi (kuaters guru alam damai cheras) smbil mmegang tgn knak2 ppuan trsebut dgn mngatakn nk bwa knk2 btemu bapanya…knk2 tsebut btindak pantas dgn merentap tgn suspek lalu blari mndptkn ptolongn di taska bdekatan… Alhamdulillah…knk2 trsebut selamat… Laporan polis telah dbuat… Yg peliknya berita tv3 jam 8 mlm ni mnafikn ada sbarang aduan dbuat thadap kes sbegini…Jd bhati2lah sume dgn jenayah thadap knk2 yg hangat dperkatakn skrg ini…
@farah, anak kepada ust khidir, pengawas darjah 3 sk alam damai…

Laporan polis yang telah dibuat

wpid-img-20140701-wa0000

Makin menjadi-jadi kes camni sekarang.. Ni mesej yang baru dapat hari ni pulak.. Yang ni tak pasti kesahihan mesej ni.. Cuma yang penting sekarang ni. Elakkan anak-anak bermain tanpa pengawasan orang dewasa.. Jangan biarkan mereka keluar tanpa orang dewasa..

Salam. Gambar di bwh ialah orang yang telah datang k smk jengka pusat 2 dan mengaku dirinya dr kpm utk mengurus pebgambilan peljr k sek sukan bukit jalil. Dia bw borang yg ada logo kpm dn dipendekkan cerita menyatakan ada 2 murid yg layak. Kemudianya bertemu dgn ibapa di rumah murid2 itu. Dia minta rm250 sbg yuran masuk sek
Guru sek jengka pusat2 syak ada yg x kena dan google… Rupanya org ini wanted dlm pemerdagangan org. Tdkn segera lapor k polis
Repot polis tlh dibuat. Saspek tlh melarikan diri. Waspada semua, mgkin saspek sampai ke daerah tuan dan mnjlnkn modus operandi yg sama
*WA dr Group Lain

wpid-img-20140701-wa0002

Makin berani diorang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN