SPR oh SPR

20120418-102441.jpg

Kalau bab politik ni, kalau boleh aku tak nak sentuh.. Malas nak update kat blog ni.. Undi kan rahsia.. Tapi hari ni, aku tertarik dengan post dari satu blog politik ni.. Aku baca semua blog, tak kira la blog pro kerajaan ataupun blog pro pembangkang.. Print scrint ni pun setelah aku semak sendiri di blog SPR.. Mungkin sebab ni la pembangkang sibuk nak buat BERSIH 3.0. Semakan ni aku buat pada hari ni, iaitu 18.4.2012, masa seperti di gambar tu.. Tengok dan sama-sama kita fikirkan… Kalau nak semak sendiri.. Bukak je web SPR kemudian masukkan ic seperti di print screen tu…

p/s: think positive- memang ada nama camtu la kat sana… 🙂

dan ini adalah beberapa data yang menimbulkan keraguan…

Pelik tapi benar. Inilah yang berlaku dalam laman web spr di mana daftar pemilih yang bernama timun babi ;

1. No ic baru kod 12 = lahir di sabah, no ic lama K = makna nya lahir di sarawak.

2. Alamat tempat mengundi adun = sabah, tapi bila check kawasan parlimen, sarawak pula..

Betul ke data yang KERANI SPR masukkan ni? Atau ini satu lagi kes pengundi hantu? SPR kata mereka dah bersihkan daftar pemilih jadi yang kita temui ni apa pula?

Sumber: Klik Sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN