Surat berantai pun makin canggih sekarang

Masa kecik-kecik dulu, selalu dapat surat berantai. Dalam surat tu konon-kononnya kalau kita tidak sampaikan “amanat” dalam surat tu, musibah akan menimpa. Takut juga masa tu. Tapi aku tak pernah buat pun apa yang dia suruh. Sampai sekarang, Alhamdulillah aku masih disini. Masih bernafas di bumi Allah ini.

Zaman tu, surat berantai pakai pos je, beberapa tahun lepas pakai sms, lepas tu pakai emel… Sekarang pakai Facebook pulak… jadi sekarang dah tak boleh panggil surat berantai lagi.. dah jadi status Facebook berantai… hehehe…yang heran tu ada pulak orang yang percaya dan share pulak tu… adoi…

semua tolong baca:
Maaf, yg tidak bca mendapat ACCIDENT besok,, aminn ………..dan tolong baca dgn sangat teliti.seorang anak dari aceh barat, di tubuh anak itu trdpt tulisan nama Allah dan anak itupun bisa bicara dgn hewan2 apapun. Ini tanda kiamat, saya bersumpah saya akan menyebarkan ini ke 19 teman saya dlm 1 jam.. apabila saya melanggar, saya akn trkena musibah, sya akn slalu gagal dlm usah…a saya, dan cita2 saya tdk akn tergapai, anda sudah bernazar…maaf ya,, saya jg korban#Sebarkan segera
Bace pelan-pelan : ” A L L A H ” …….., Aku cinta dan memerlukan Engkau, bersihkanlah hatiku dengan KUASA-Mu …….. Lindungilah Rumahku,keluargaku & orang2″ tercinta …….. (Kirim ke 15 orang special dan lihatlah keajaiban besok pagi). Amin ,,,,آَمِيّـٍـِـنْ… آَمِيّـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن Tolong jangan di abaikan …….. !!! Kita cuba buktikan …….. besok . . .

#saya cuma beri peringatan

Nak baca lebih lanjut tentang hal ni, KLIK SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN