Posts tagged format lenovo phone

Cara nak format lenovo P780 dan seangkatan dengannya

Hari ni henfon Lenovo aku jem… Tak boleh nak boot ke sistem atau home screen. Duk keras kat loading app… Pastu restart balik.. Macam-macam cara aku try, jadi camtu jugak..

Last sekali, yang paling aku tak suka buat, format… Huhuhu… Dah la tak buat back up semua data ngan setting… Nak kena install balik semua app, emel-emel… Tapi nak buat camana?? Dah takde cara lain lagi…
image

Cam biasa, tanya pakcik Google.. Cara nak format Lenovo ni  senang je… Apa model pun sama je…
1. Off dulu henset.
2. Tekan butang volume up + on pada masa yang sama.. Henfon akan masuk ke factory mode..
4. Bahasa cina akan keluar.. Tapi jangan risau.. Buat-buat faham je… Ambik option yang ada perkataan MMC… Gunakan butang volume down untuk turun ke bawah. Dan tekan ‘home’ untuk pilih..
5. Tada… Dah siap…

Selamat mencuba…  ­čÖé

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN