Tutorial WordPress – Cara buat more atau read more

Entry yang panjang akan menjadikan blog kita lonjong atau pun panjang ke ke bawah. Semak kan??  contoh read more seperti ni..
image

Jadi, kalau nak memendekkan entry kita tu, ini caranya nak buat ‘more’ atau ‘click more’ pada enrty yang panjang. Senang je, bukak post yang nak diedit tu, letak mouse di tempat yang hendak di potong atau pun tempat ‘read more’ tu. Kemudian cari butang ‘more’ seperti di bawah. Klik butang tu… Dah siap.. Tapi jangan lupa klik update post okay…
.
image

Selamat mencuba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

  1. April 14, 2012    

    Memang guna cara ni pun skrg.heheh.btw,on9 guna apa ni bro?

    • wandin wandin
      April 14, 2012    

      Ada member tanya, pasal tu buat entry ni. benda basic je.. guna henfon sambil tgk tv… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN