Update Android 4.0.3 Galaxy Note

Dari petang tadi duk mencuba update ics 4.0.3 (Android Ice Cream Sandwich) untuk Galaxy Note wife aku ni… tak lepas-lepas jugak… dah ikut segala step dia… senang je padahal…
1. Download kies untuk pc/ laptop
2. Install kies tersebut
3. Sambung henfon di pc
4.Backup dulu segala yang ada dalam phone tu
5. Boleh mula update ics ikut step dia…

Tapi sejak petang tadi asyik sangkut je… apa masalah pun tak tahu la..

Last-last update guna wifi je… senang..

Besar jugak file dia.. dekat 326.16 MB juga.. jadi masa untuk download file tu memang lama. Bergantung kepada kelajuan internet korang.. guna streamyx 1MB ni dekat 1 jam jugak la..

image

Tengah-tengah tunggu tu keluar plak mesej camni… tapi takpe, jangan risau.. boleh sambung balik proses download tadi.. tekan je update..

Mesej connection failed tu mungkin akan berlaku beberapa kali, takpa buat cam tadi je.. tunggu sampai siap dah ikut je step-step yang keluar kat skrin.. dah siap install, henfon akan restart dan akan mengupdate beberapa application lagi supaya sesuai dengan android ice cream sandwich ni…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Similar posts
  • Galaxy S3 kini dengan Android Jelly B... Kini pengguna Galaxy S3 boleh upgrade ke android terbaru 4.1.1 yang dikenali sebagai Android Jelly Bean. Banyak fungsi baru dimasukkan untuk memudahkan pengguna. Jika nak upgred, pergi ke bahagian →  setting →  about device →  software update →  update SUAMI ISTERI MESTI ADA PRODUK [...]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN