WWW akan menjadi nombor termahal di Malaysia

20120515-155903.jpgOrang Malaysia memang obses dengan nombor dan perkataan.. Terutama nombor plet kenderaan.. Bukan nak kata orang lain.. Aku sendiri pun.. Nombor febret aku 4114, semua nombor kalau boleh nak guna nombor tu.. Setakat ni aku dah pakai untuk kereta, motor dan nombor telefon.. Kan senang orang nak ingat tu… ­čÖé

Ok, balik semula kepada cerita nombor plet termahal di Malaysia tu.. Menurut JPJ, mereka menerima bidaan terbanyak bagi nombor pendaftaran tersebut iaitu sebanyak 18 243 bidaan. Rekod sebelum ini adalah bagi nombor WVW iaitu sebanyak 4750 bidaan…

Berita penuh tentang bidaan nombor WWW

PUTRAJAYA: Pembidaan nombor pendaftaran kenderaan siri “WWW” mencatat rekod baru apabila sebanyak 18,243 bidaan diterima sehingga tarikh tutup pada 12 tengah hari semalam, kata Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha.

Beliau berkata, pembidaan itu mencatat hampir empat kali ganda bidaan berbanding rekod tertinggi sebelum ini, iaitu nombor pendaftaran kenderaan siri “WVW” yang mempunyai 4,750 bidaan.
“Ini memang di luar jangkaan kita. Sehubungan itu, ia akan mengambil masa untuk memproses dan menganalisis bidaan yang diterima. Pegawai kami sedang bertungkus-lumus. Kita tidak mahu ada bidaan yang tertinggal. Kami harap orang ramai faham.
“Keputusan (bidaan) dijangka diumumkan pada 24 Mei nanti,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Buku Pelan Strategik Kementerian Pengangkutan 2011-2015 di sini hari ini.

Bidaan bagi nombor pendaftaran siri itu yang dibuka pada 30 April lalu mendapat sambutan luar jangkaan apabila 12,805 bidaan diterima di Pejabat Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Wangsa Maju, JPJ Bandar Seri Permaisuri (2,362), JPJ Maju Juntion (926) dan Pos (2,150).

Pembidaan nombor pendaftaran kenderaan “WWW” dijangka mencatatkan harga paling tinggi dalam sejarah tempahan nombor pendaftaran kenderaan di negara ini.

Terdapat empat kategori nombor yang boleh ditempah iaitu nombor bernilai utama, nombor menarik, nombor popular dan nombor semasa. – BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

IKLAN